Обмінники валют: яким онлайн-ресурсам та інструментам віддати перевагу

16.03.2023

Із незапам’ятних часів для людей, які подорожують або оплачують товари та послуги по всьому світу, життєво важливо конвертувати валюту з однієї форми в іншу. Протягом багатьох років традиційні фінансові установи, такі як банки, брокерські фірми та валютні трейдери, були лідерами у наданні послуг з обміну валют. Однак, із потужним розвитком інтернету, з’явилася можливість для організацій та приватних осіб конвертувати гроші онлайн без зайвого клопоту. Обмінники у Рівному, наприклад, надають всю потрібну для обміну інформацію в режимі реального часу, що дуже зручно.

Джерела інформації про курс валют

Існує багато різних джерел, які надають інформацію про курс валют. Ось кілька з них:

  • Національний банк України — сайт НБУ надає актуальну інформацію про курс валют, який є офіційним в Україні.
  • Фінансові сайти та портали. Є багато сайтів — в Україні найбільш популярні Finance.ua, «Мінфін», — які також надають оперативну інформацію про курс валют. Деякі з них мають функцію підписки на сповіщення про зміну курсу.
  • Фінансові сервіси. Наприклад, Google Finance — це сервіс Google, де можна стежити за курсами валют та іншими фінансовими показниками.
  • Фінансові додатки. Існує велика кількість зручних додатків для смартфону, у функціонал яких включено відстеження валютних курсів. Серед найбільш популярних — xCurrency, Currency Converter, Monefy, Money Manager.

Звичайно ж, найкраще обрати те джерело, яке для вас буде найзручнішим. Важливо пам’ятати, що курс валют може змінюватися досить швидко, тому варто стежити за ним регулярно, особливо якщо ваша безпосередня робота пов’язана зі здійсненням валютних операцій.

Огляд кількох платформ для обміну валют

XE

XE — одна з найвідоміших світових платформ для обміну валют. Це професійно розроблений сайт, який є простим у використанні та навігації. Платформа пропонує широкий спектр інших фінансових послуг, окрім того, що є одним з найбільш авторитетних і надійних міжнародних сайтів з обміну валют. Сайт, що охоплює до 70 валют, є економічно вигідним у порівнянні з іншими платформами, що допоможе вам заощадити гроші в довгостроковій перспективі.

Rates.fm

Rates.fm — це порівняльний сайт, де представлено перевірені онлайн-пункти з обміну валют. Завдяки своїй лаконічності і автоматичного налаштування у вас не виникне ніяких проблем при визначенні курсу в онлайн-режимі. Головна сторінка сама підлаштовується під місце перебування абонента, наприклад, це може бути Київ, Рівне, Луцьк чи Житомир. Варто також зазначити, що за рахунок вміло реалізованої візуалізації на сайті дуже зручно спостерігати за змінами курсів на графіках.

TransferWise

Сайт TransferWise створений для того, щоб допомогти вам заощадити готівку при обміні валют за допомогою ексклюзивної пірингової системи. Сайт дозволяє обмінювати валюти з іншими особами, які хочуть конвертувати свої гроші у вашу валюту. Ця платформа також відома своїми послугами швидких переказів, які дозволяють вам надсилати або отримувати гроші в різних країнах. TransferWise також виділяється своєю прозорістю, що дозволяє сторонам переглядати комісії та тарифи до того, як вони здійснять будь-яку транзакцію.

Travelex

Це ще одна популярна онлайн-платформа для обміну валют по всьому світу. Сайт може похвалитися безліччю ресурсів для обміну валют, таких як валютний калькулятор, історичний аналіз, графіки та середньомісячні показники. За допомогою Travelex компанії та приватні особи можуть отримати доступ до курсів обміну різних валют з усього світу — вони відображають зміни, які відбуваються на світових ринках у будь-який час.