Переїзд на нове місце: як підготуватися і що потрібно врахувати

18.04.2023

Ваша сім’я зростає? Ви шукаєте нижчу орендну плату або переїжджаєте в інвестовану новобудову? Ваша нова робота або переведення на іншу посаду привели вас до нового міста? Якою б не була причина вашого переїзду, перевезти все, що у вас є, з одного місця в інше може бути доволі складно. Тому, щоб не діяти наобум і сподіватися, що все буде зроблено вчасно, краще скласти чіткий план задовго до переїзду — запевняють у Shark Taxi https://shark-taxi.ua/.

Отже, що саме має бути включено у ваш план переїзду? Ця стаття окреслить головні пункти.

1. Складіть докладний список завдань для переїзду

Коли у вас є діти та домашні улюбленці, потрібно пам’ятати про багато речей. Список допоможе вам впорядкувати свої думки, і його слід скласти завчасно — бажано за кілька тижнів до переїзду. І дуже важливо вказати в ньому терміни виконання. Деякі пункти потрібно зробити раніше за інші, тому заплануйте відповідні терміни і дотримуйтеся їх. У процесі складання списку зробіть інвентаризацію речей, які ви перевозите, з метою страхування. Цей перелік стане в нагоді під час розпакування речей, аби переконатися, що ви нічого не пропустили.

2. Позбавтеся від зайвих речей

Чи є у вас план, як очистити купу мотлоху, що накопичилася у ваших шафах, гаражі та/або підвалі? Якщо ваш будинок — це своєрідне сміттєзвалище, можливо, вам доведеться скласти графік, коли ви будете займатися кожною купою мотлоху протягом наступних кількох тижнів перед переїздом.

Багато речей можна віддати на благодійність. Пошукайте в інтернеті, які місцеві благодійні організації ви хотіли б підтримати, і з’ясуйте, які з них отримають найбільшу користь від того, що ви пожертвуєте.

3. Знайдіть професійну компанію-перевізника

Якщо у вас обмаль часу, немає можливості самим ходити по сходах із незліченною кількістю коробок або ж ви переїжджаєте на велику відстань — вам варто звернутися до організації, що займається професійними перевезеннями — мувінгової компанії. Наприклад, Shark Taxi https://shark-taxi.ua/mista/odessa/gruzovoe пропонує послуги таких вантажоперевезень по Україні і, зокрема, в Одесі.

Щоб процес пройшов чітко і без проблем, вам потрібно знайти досвідчених і надійних партнерів по переїзду:

  • поцікавтеся рекомендаціями;
  • заповніть заявку на переїзд, щоб зв’язатися з кількома перевіреними мувінговими компаніями;
  • отримайте власну оцінку вартості переїзду;
  • порівняйте ціни, послуги та умови, пропоновані різними компаніями;
  • ретельно вивчіть фірми, які найкраще відповідають вашим потребам, вимогам та наявному бюджету — перевірте їхню ліцензію та інформацію про страхування, вивчіть їхні онлайн-профілі, прочитайте відгуки про переїзд, залишені попередніми клієнтами, та перевірте історію скарг компанії;
  • нарешті, детально вивчіть документи на переїзд і підпишіть договір з обраною вами компанією.

4. За пакувальними матеріалами — у місцеві магазини

Переїзд — це дуже багато роботи, і навіть якщо ви переїжджаєте в більш доступне місце, він може сильно спустошити ваш гаманець. Тож навіщо платити за пакувальні матеріали, які можна отримати безкоштовно?

Якщо ви вже підрахували, скільки коробок вам знадобиться для речей, то додайте, про всяк випадок, ще 20%, і почніть обходити місцеві магазини побутової техніки або універмаги. Ви також можете звернутися до місцевого продуктового магазину, але уникайте коробок із замороженими продуктами, оскільки вони можуть бути пошкоджені водою або мати плями від їжі. Запитайте когось, коли в магазині очікується поставка. Можливо, вони навіть зголосяться відкласти для вас кілька коробок і пакувального паперу. Після кількох поїздок до потрібного магазину ви матимете всі необхідні коробки, пакувальний папір і можливо навіть бульбашкову плівку — і все це безкоштовно.

5. Попросіть допомогти з переїздом друзів

Навіть якщо ви наймаєте вантажників, вам знадобляться інші люди, які допоможуть вам перенести особливо цінні особисті речі. Якщо ви плануєте покладатися на допомогу друзів у переїзді, вам потрібно переконатися, що вони небайдужі до вашого становища. І ви маєте заручитися їхньою підтримкою на ранній стадії.

Найкраще запланувати переїзд на вихідний день, коли більшість людей не працюють. Коли ваші помічники прибудуть, складіть план, що кожен із них має робити — призначте кожному другові певний набір коробок або конкретну кімнату, на якій він чи вона має зосередитися. Обов’язково подякуйте кожному окремо, а ще краще — заплануйте якусь формальну подяку для всіх, наприклад, вечерю або пікнік у вашому новому помешканні на наступних вихідних.