Як обрати принт для футболки

20.04.2023

Складно у наш час уявити повсякденну футболку, світшот чи звичайну толстовку без грайливого, або провокативного малюнку чи напису. Саме цей декор перетворює звичайні речі в оригінальний подарунок, щоб підкреслити індивідуальність іменинника. А компанії та фірми використовують його, як елемент корпоративного стилю.

Переваги шовкографії у порівняні з іншими типами друку

Універсальний шовкотрафаретний друк дає змогу нанести будь-яке зображення на різні види тканин. Ця технологія існує понад двох тисяч років. Її принцип полягає у нанесенні через спеціальні трафаретні сітки фарбу відразу на тканину. При цьому застосовують спеціальний друкарський верстат, сітчасті форми, фарби та ракеля.

  • Спочатку створюють макет зображення на комп’ютері та розподіляють на окремі відтінки.
  • Готують та засвічують малюнок на плівці, для чого використовують спеціальне обладнання. Таким чином виготовляють трафарет.
  • Далі його необхідно синхронізувати, розміщуючи на верстаті. Футболку вкладають на змащеному клеєм столі та накладають трафарет. Щоб фарба розподілилась рівномірно, застосовують ракель.
  • Далі йде швидка сушка шарів.

Такий метод дає змогу створювати навіть рельєфні зображення незалежно від розміру. Отримуємо яскраві, насичені кольори високої якості. Доведено, що шовкотрафаретний друк витримує прання до 50 разів, а для роботи беруть цілком безпечні для здоров’я та середовища речовини. Єдина рекомендація, щоб річ зберігала бездоганний вигляд, необхідно проводити прасування зі зворотної сторони.

Найкращі ідеї принтів для футболок

Різноманіття тем для малюнків наразі нескінченне. Від імен, номерів, відомих цитат і висловлювань, до зображень людей, тварин, коміксів та абстракцій. Це чудова нагода показати, про що думаєш і як ставишся до інших.

Наразі має попит символіка країни, національні символи та етнічні зображення. Можна піти далі й створити власний дизайн, який гарантує унікальність та підкреслить особистість. Для цього знадобиться дизайнерський хист, але в багатьох фірмах залюбки прийдуть на допомогу у такому питанні.

Наприклад, на однотонному одязі привабливо виглядають фото, або сучасний арт-принт. До речі, де буде розташований малюнок, спереду, ззаду, чи з обох сторін, теж багато скаже про його власника.

Корпоративні компанії використовують шовкотрафаретний друк на одязі, щоб відрізнити та позиціювати бренд на ринку. Як правило, вони відповідально ставляться до вибору дизайну та методу нанесення. Враховуючи трудомісткість шовкографії та відповідну вартість, рекомендують відразу робити замовлення на велику партію. Тоді співвідношення ціни та якості стає оптимальним.