Які категорії громадян можуть отримати кредит онлайн

21.04.2023

Завдяки спрощеній системі кредитування споживачі мають можливість вирішити чимало нагальних фінансових питань: здійснити несподівану покупку, оплатити медичні послуги, відремонтувати авто тощо. Швидка автоматична позика на карту доступна більшості позичальників. Фінансові установи висувають мінімальні вимоги до клієнтів, а завдяки обслуговуванню в інтернеті отримати гроші вдасться за декілька хвилин.

Хто може отримати споживчий кредит без відмов

Банки та мікрокредитні організації видають гроші на особисті потреби позичальників. Такий вид позик називається споживчими. Тобто клієнту не потрібно звітувати перед установою про те, куди будуть витрачені кошти. Сьогодні взяти невелику суму в борг може практично кожен повнолітній громадянин України. Основні вимоги, які висувають кредитори до позичальника:

  • Українське громадянство.
  • Відповідність віковим обмеженням, встановленими компанією.
  • Платоспроможність. Не обов’язково мати офіційну роботу чи великий стаж, головне — можливість вчасно сплачувати кредит.
  • Відсутність відкритих позик, боргів у інших компаніях, судових проваджень.
  • Наявність паспорта, коду, діючої банківської карти (для перерахування коштів).

Завдяки розвитку сучасних технологій процедура подачі заявки та перерахування коштів значно скоротилася. Так, МФО перейшли на роботу в мережу інтернет, тому взяти позику можна повністю в дистанційному режимі.

Часто новим позичальникам пропонуються акційні умови кредитування — позику під 0%. Наскільки реально отримати безпроцентний кредит в Україні, можна дізнатися тут. У таких позиках відсутні комісії та нарахування відсотків.

Чому мікрофінансові компанії відмовляють у кредиті

На відміну від банків, МФО набагато лояльніше ставляться до позичальників. Взяти гроші в борг можуть люди без кредитної історії, позичальники, які мали труднощі зі своєчасним поверненням боргів. Проте у деяких випадках МФО можуть відмовити в наданні послуги споживчого кредитування.

  1. Позичальник не відповідає віковим обмеженням компанії.
  2. Людина входить у чорний список боржників, або має несплачені кредити у МФО.
  3. Майбутній клієнт має проблем з законом: відкриті судові провадження, судимість тощо.
  4. У анкеті на кредит були допущені помилки або свідомо вказані неправдиві дані.
  5. Людина хоче перерахувати гроші на банківську карту, яка їй не належить.

МФО кредитують клієнтів з поганою кредитною історією. Фінансові організації мають спеціальні пропозиції для людей, які хочуть вийти зі статусу «боржника». Кредити видають на невеликі суми та короткий термін користування.

На яких умовах видають доступні споживчі кредити

Взяти гроші в борг вдасться на суму від 1000 до 20000 грн на термін до 30 днів. Більшість МФО дають можливість продовжити термін кредитування, якщо клієнт не встигає повернути борг вчасно. Відповідальне ставлення до фінансових зобов’язань дозволить використовувати найкращі пропозиції споживчого кредитування, які діють на українському ринку.