Швидке та ефективне чищення каналізаційних труб

10.05.2023

645a62129c0be.png

Усі ми стикалися з такою проблемою як засмічення водостічних труб. Позбутися пробки в каналізаційній системі можна і самому. Існує кілька методів, за допомогою яких ви впораєтеся з цією проблемою самостійно. Також можете замовити послугу чищення каналізаційних труб в компанії Джі Ес Сервіс https://gs-service.com.ua/.

Чищення гарячою водою

Ця процедура дуже проста. Слід нагріти один літр води і залити в трубу. Протягом 30-40 хвилин рідина, доведена до кипіння, цілком може впоратися з дрібним засміченням. Але з таким способом потрібно бути акуратнішим, якщо ваша каналізація з ПВХ труб. Оскільки окріп може пошкодити пластмасові вироби, деформуючи їх. У такому разі потрібно просто вставити шланг у сифон раковини і відкрити кран гарячої води, натиск води має легко впоратися із засміченням.

Використання вантуза

Для цього потрібно закрити всі отвори переливу для створення гідравлічного стовпа, потім вантуз впритул притиснути до проходу зливу і кілька разів різко натиснути вниз. Після цих маніпуляцій відкрити кран з водою і ретельно промити злив.

Використання хімії

Для видалення жирових відкладень на каналізаційних трубах можна скористатися різними хімічними розчинами. Зараз на ринку представлений великий асортимент цієї продукції на будь-який бюджет.

Якщо ви вирішили застосувати хімічні засоби для прочищення каналізації, то слід пам’ятати про елементарні заходи безпеки. Насамперед необхідно всі роботи проводити в гумових рукавичках, щоб не отримати опіки від хімзасобів.

По-друге, важливо працювати з хімією тільки в добре провітрюваних приміщеннях, щоб не отримати отруєння шкідливими випарами.

Засіб від засмічення на основі соди та солі

Якщо ви не хочете використовувати хімію, то в домашніх умовах можна приготувати розчин із солі та соди, розчинених у невеликій кількості води в пропорції 1:1. Отриману рідину слід вилити в стік і почекати близько десяти хвилин. Потім слід промити злив напором води.

Розчин соди та оцту для боротьби з пробками

Ефективно допомагає з’єднання оцту з содою, які при взаємодії один з одним рясно виділяють піну. Вона зі свого боку здатна чудово впоратися з жировими відкладеннями. Для цього слід засипати в сифон 200 грам соди, згодом залити її оцтом. Злив необхідно закрити пробкою, щоб піна не вийшла назовні. Через 10 хвилин промийте злив гарячою водою.

Слід пам’ятати про прості правила, при використанні яких ваша каналізаційна система буде в порядку.

  1. Не слід виливати жирне в раковину, але якщо це сталося, то необхідно промити злив гарячою водою.
  2. Не викидати залишки їжі в злив. Під час потрапляння в систему великі шматки їжі швидко утворюють пробку. У такому разі вам уже не обійтися без допомоги аварійної служби очищення каналізації https://gs-service.com.ua/avariynyy-vyyizd-brygady/.