Психологія бізнесу: навіщо компанії потрібні послуги корпоративного психолога?

17.05.2023

Результативність роботи компанії залежить також і від психологічного добробуту співробітників. Все більша кількість компаній замислюється про введення програм well-being, що здатні підтримувати ментальне здоров’я працівників.

Платформа pleso пропонує компаніям скористатися послугою корпоративної терапії. Адже психологія бізнесу говорить про те, що велика кількість працівників страждає від стресу, пов’язаного з роботою — це знижує продуктивність та результативність. Терапія допоможе працівникам позбутися прокрастинації, депресивних думок і конфліктів. Платформа pleso пропонує такі переваги, як великий штат досвідчених психотерапевтів, аутсорс, онлайн-терапія, оплата за фактом проведення та різноманітність варіантів підтримки.

Навіщо компанії потрібні послуги психолога?

Дуже важливо піклуватися про ментальне здоров’я працівників — це вже невіддільна частина корпоративної культури. Психологічний добробут співробітників підвищує бренд компанії на ринку праці та виділяє її з-поміж конкурентів. Також дослідження показали, що інвестиції у психічний добробут персоналу є виправданими. Реалізація корпоративної терапії дає змогу зменшити плинність персоналу, збільшити залученість та індекс лояльності. Зменшується навіть кількість лікарняних днів.

Основними напрямами роботи корпоративного психолога є психологічні консультації (як групові, так і індивідуальні), психотерапія та різні форми роботи у групах (трансформаційні ігри, арттерапія тощо). Також фахівець може проводити просвітницьку роботу (тренінги, мітапи, курси). Психолог може долучатися до мирного врегулювання конфліктів всередині колективу, робити дії по їх подальшому попередженню. Доброзичлива та спокійна атмосфера призводить до збільшення продуктивності праці.

Ознаки того, що корпоративна терапія необхідна

Потрібно звернутися до корпоративного психолога, якщо спостерігаються:

  • конфлікти у колективі;
  • прогресуючий відтік кадрів;
  • емоційне вигорання;
  • наявність численних помилок у досвідчених фахівців;
  • розсіяність.

Також психолог може проводити роботу з мотивацією співробітників.

Люди — це головна цінність компанії, тож треба піклуватися про їхнє ментальне здоров’я за допомогою корпоративної терапії.