Гайд з купівлі розумного годинника: три аспекти, на які слід зважати

29.05.2023

У сегменті розумних пристроїв, переповненому різними варіантами, вибір аксесуара може виявитися складним завданням. Характеристики — це тільки початок, важливо правильно розставити пріоритети, інакше ви ризикуєте отримати зовсім не те що очікували. Щоб полегшити завдання, ми склали гайд, де згадали неочевидні моменти, які слід враховувати перед покупкою смартгодинника.

Екосистема

Вибір переносної електроніки починається не з характеристик екрана або процесора. Найважливіший аспект — встановлена ОС. Оскільки смартгаджет — це компаньйон вашого смартфона, важливо, щоб він безшовно працював і синхронізував дані.

Якщо у вас є iPhone, то найкраще придбати Apple Watch. Причина проста — ви отримуєте найкращу сумісність, оскільки вони створені для екосистеми Apple, і кожна функція працюватиме так, як задумано. Те саме стосується фірмових пристроїв будь-якого бренду — смартгодинник Samsung найкраще працює з пристроями Galaxy, а в аксесуарі від Huawei є функції, які доступні тільки під час сполучення зі смартфоном тієї ж фірми.

Звичайно, є безліч гаджетів від сторонніх брендів, і вони виконують всі основні функції. Але без єдиної екосистеми ви не отримаєте той самий рівень взаємодії зі смартфоном.

Відстеження стану здоров’я

Підрахунок кроків — дуже поширена можливість, але це далеко не головне, що може запропонувати сучасний смартгодинник. З розвитком технологій відстеження стану здоров’я на смартгодиннику вийшло далеко за рамки крокоміра — аксесуар може виконувати й інші функції:

  • моніторинг серцевого ритму ЕКГ;
  • вимірювання SpO2;
  • відстеження активності та сну;
  • відстеження занять спортом.

Бренди Amazfit і Garmin пропонують одні з найкращих функцій контролю здоров’я, а Apple лідирує в галузі моніторингу серцевої діяльності: за повідомленнями, Apple Watch врятували чимало життів, попереджаючи користувачів про можливі серцеві напади. Якщо ви серйозно ставитеся до свого здоров’я, вибирайте смартгодинник, що пропонує докладні функції моніторингу поряд з відстеженням активності та занять спортом.

Дизайн і збірка

У той час як форма екрана здебільшого залежить від особистих уподобань, вибір матеріалів розумного годинника — важливіше завдання. Різниця між смартгодинником з корпусом з нержавіючої сталі або алюмінію величезна: у першому випадку ви отримуєте більш стійкий до пошкодження корпус, у другому — легкий і зручний для носіння гаджет. Так само выдрызняються можливості шкіри, силікону та тканини в ремінці, екрана зі скла або пластику.

Оскільки пристрій призначений для щоденного використання, варто подбати про рівень захищеності від води та пилу. Зверніть увагу на сертифікацію IP, яка гарантує, що майбутня покупка витримає пил і воду.

Принцип вибору переносної електроніки помітно відрізняється від покупки інших розумних гаджетів. Враховуйте згадані нами критерії та зможете підібрати безкомпромісний смартгодинник для всіх ваших завдань.