Як вибрати стінку у вітальню?

06.06.2023

Питання вибору стінки у вітальню турбує людей, які зважилися на оновлення домашнього інтер’єру. Спочатку може здатися, що покупка стінки – завдання нескладне, проте від цього вибору залежить атмосфера і стиль приміщення. Меблі у вітальні виконують цілий перелік функцій, серед яких:

  • прикраса приміщення;
  • місце розташування книжкової полиці, стереосистеми, телевізора;
  • використовуються для зберігання предметів.

Щоб вибрати стінку правильно, слід враховувати кілька факторів.

  1. Розміри вітальні. Так, якщо ви є власником відносно невеликої вітальні, стінку краще вибирати компактну, не завантажену зайвими деталями. Якщо вітальня, навпаки – велика, купуйте масштабні меблі, що налічують безліч відділень. Це дозволить розмістити речі та аксесуари з великим комфортом.
  2. Стиль інтер’єру, з яким повинні поєднуватися меблі. Так, у традиційному інтер’єрі використовуються вироби з дерев’яними елементами, а в сучасному – стінки металеві або скляні.
  3. Варто акцентувати увагу на колірну гаму меблів. Вона повинна органічно вписуватися в колірну гамму вітальні, не контрастувати, виділяючись серед інших предметів меблювання.
  4. Важливим є наступний нюанс: повне або часткове меблювання вітальні. Якщо там вже є якісь предмети інтер’єру, то стінку слід вибирати так, щоб вона поєднувалася з ними. Якщо ж ви спочатку плануєте придбати стінку, вона має стати основою для вибору інших деталей меблевого комплекту.
  5. Функціональність – меблі повинні на 100% відповідати потребам покупця. Так, для розміщення у стінці телевізора необхідно вибирати модель із спеціальним відділенням.
  6. Якість матеріалів: найкраще віддати перевагу натуральним – наприклад, деревині. Вона довго зберігає привабливий вигляд, дарує приміщенню ноту затишку, комфорту, легко доповнює будь-який інтер’єр.
  7. Додаткові функції – деякі моделі меблів передбачають можливість зміни конфігурації. При виборі у вітальню дерев’яної стінки варто пам’ятати, що вона чудово поєднує принципи функціональності та якісного декору.

Догляд за дерев’яною стінкою

За натуральними меблями з деревини слід правильно доглядати, щоб вони надовго зберегли приємний зовнішній вигляд. Розглянемо основні принципи догляду за подібною стінкою.

  1. Регулярне чищення, яке можна здійснювати за допомогою звичайного мила та м’якої губки, ганчірки. Абразивні засоби не використовують, щоб запобігти появі навіть найдрібніших механічних ушкоджень.
  2. Меблі слід розташовувати правильно, категорично не рекомендується вставити на поверхнях стінки важкі предмети або ж розміщувати поблизу предмети гострі, щоб уникнути подряпин.
  3. Щоб дерев’яна стінка зберегла візуальну привабливість, необхідно періодично використовувати віск або спеціальну олію для зовнішньої обробки. Це дозволяє зберегти природний колір дерева, захистити поверхню від зовнішніх впливів.
  4. Уникайте проникнення вологи на поверхні стінки. Через це меблі не рекомендуються розташовувати біля вікон або дверей.

Найважливіший момент – знання засад грамотної експлуатації. Не зберігайте у стінці предмети, що виробляють тепло, щоб уникнути деформації.

Де придбати стінку у вітальню?

Якщо ви шукаєте стінки, що поєднують такі характеристики як висока якість та екологічність, варто звернути увагу на пропозиції магазину Еко Меблі. У каталозі представлено грандіозний асортимент меблів різного розміру, стилів, які виготовлено з натуральних матеріалів – переважно, деревини.

Покупець, який прийняв рішення купити стінки у вітальню в магазині Еко Меблі https://eco-mebli.net/g22681656-stinki-vitalnyu, може бути впевнений у безпеці та якості виробів. За основу береться екологічно чистий матеріал без алергенів та шкідливих домішок. Меблі виготовляються з різних порід дерева, тому вони відрізняються за текстурою, кольором.

Однак головною перевагою покупки є універсальність меблів. Так, стінки можуть бути використані не тільки у вітальні, а й в інших кімнатах будинку чи квартири. Наприклад, їх можна встановити у дитячу, робочий кабінет або домашню бібліотеку. Перед покупкою рекомендуємо проконсультуватися, обговорити деталі оплати та доставки, за бажанням – розглянути можливість придбання стінки в ансамблі з іншими предметами меблювання