Як отримати ID-карту одночасно з закордонним паспортом у Києві

13.06.2023

Вам потрібно оновити ID-картку чи закордонний паспорт? Краще робити заміну документів одночасно — це дозволить зберегти час. Варто нагадати, що ID-карта є офіційним документом, який посвідчує особу та дає доступ до різних послуг та пільг. У цій статті розглянуто процедуру отримання ІД карти з закордонним паспортом у Києві.

Перше, що потрібно зробити, — це підготувати всі необхідні документи та розібратися, куди саме їх треба подавати. Варто звернутися в «Паспортний сервіс» — це центр обслуговування громадян, який займається оформленням всіх необхідних паспортних документів. У нього діють відділення як у Києві, так і в інших великих містах України. До того ж «Паспортний сервіс» має філії в інших країнах (наприклад, у Польщі, Германії, Іспанії, Словаччині тощо). Якщо ви є громадянином України, то зможете оформити необхідні документи в будь-якому відділенні максимально швидко та без нервів.

Які документи потрібні

Для оформлення ID-картки та паспорта вам знадобляться:

  1. Чинний паспорт громадянина України.
  2. Ідентифікаційний номер.
  3. Інші закордонні паспорти в тому разі, якщо вони оформлені.

Також, якщо хочете, щоб в ID була внесена інформація про сімейний стан, то потрібно надати свідоцтво про шлюб. Якщо він розірваний, то знадобиться відповідне рішення суду. Згідно з законом внесення інформації про шлюб не є обов’язковим.

У зв’язку з веденням бойових дій багато українців втратили документи. Тому в тому разі, якщо ви не маєте паспорта, можна засвідчити свою особистість іншим способом. Наприклад, за допомогою водійського посвідчення, військового квитка, пенсійного та навіть перепустки на роботу. Головне, щоб у документі було ваше фото.

Крім того, приймаються й такі папери, які не містять фото. Наприклад, диплом про закінчення вищого навчального закладу, свідоцтво про народження, про шлюб тощо. Особи, які ще не отримували паспорт чи оформили його на окупованих територіях, також можуть підтвердити свою особистість будь-яким документом.

Як отримати документи

Все, що вам потрібно зробити, — це підготувати документи та звернутися в найближче відділення «Паспортного сервісу». Послугу можна сплатити на місці банківською карткою чи готівкою. Після оплати запрошують на фотографування. На цьому вся процедура завершена — вона займе не більше ніж 10 хвилин. Далі знадобиться тільки чекати — коли документи будуть готові, вам прийде СМС-повідомлення на телефон. Коли ви отримаєте його, треба прийти в «Паспортний сервіс» та забрати готову ID-картку та закордонний паспорт.

Зазвичай процес виготовлення документів займає певний час. Є два варіанти оформлення — стандартний та пришвидшений. У першому випадку папери робляться за 20 робочих днів, у другому — за 7. При оформленні вам потрібно буде сплатити сервісну послугу центра обслуговування громадян “Паспортний сервіс” у розмірі 720 грн. У деяких випадках у зв’язку з воєнним станом строк оформлення може збільшитись.

Отримання ID-картки та закордонного паспорта в Києві та інших містах України не стане для вас проблемою, якщо звернетеся до «Паспортного сервісу». Все, що потрібно, — документ, який засвідчує вашу особу, та ІНН. Все інше подається в разі наявності. Оплату та фотографування можна здійснити на місці, тому не доведеться робити це окремо. На всі питання можна отримати відповідь від працівників сервісу. При проведенні оплати враховуйте, що банк може брати комісію, тому сума на вашому рахунку повинна бути трохи більше.