Чим відрізняються Galaxy Flip 3 і Flip 4 – який телефон Samsung кращий?

22.06.2023

Складні телефони південнокорейська компанія Samsung випускає впродовж останніх 3 років. Невдовзі бренд представить нову флагманську модель серії Galaxy Flip – з позначкою «5». Якою буде новинка, шанувальникам бренду допоки залишається тільки гадати. Однак те, що вартість флагмана буде відчутно вищою, ніж смартфонів більш ранніх поколінь, гарантовано.

Ті ж, що не хочуть чекати презентації новинки, а мріють прямо зараз отримати смартфон з унікальними характеристиками, до того ж за нижчою ціною, можуть сміливо обирати з колекції фліпів 3 чи 4. Тим паче, що в офіційному магазині Samsung смартфонів серії Galaxy Flip чимало й з різними цінниками.

Особливість смартфонів серії Galaxy Flip

Серія фліпів – це колекція складних смартфонів, розроблених корпорацією Samsung. Презентація першої такої моделі відбулася у 2020 році. Фліпи складаються горизонтально – як кишенькове дзеркальце.

Завдяки оригінальному дизайну і потужній «начинці» ці девайси швидко завоювали популярність. Основні характеристики смартфонів серії:

  • компактний розмір у складеному вигляді та повноцінний девайс з екраном на 6,7 дюйма у розкладеному;
  • міцний, але легкий корпус з алюмінію;
  • надійний, зручний у користуванні розкладний механізм;
  • AMOLED-дисплей з захистом від механічних пошкоджень;
  • подвійна камера 12 Мп і фронтальна на 10 Мп.

У смартфонах серії використана інноваційна технологія, завдяки якій дисплей в розгорнутому вигляді формує цільний екран без стиків і проміжків.

Flip 3 чи 4 – що вибрати?

На сьогодні чи не найпопулярніші представники сімейства складних телефонів Samsung – моделі серій Flip 3 і 4. Який варіант вибрати – більш ранню «трійку» чи «четвірку», презентація якої відбулася у 2022 році?

Одразу варто сказати, що напередодні виходу Flip 5 вартість між «трійкою» і «четвіркою» не надто відрізняється. А ось в технічному плані певні відмінності є. Зокрема, «четвірка» комплектується більш містким акумулятором (4000 мАгод проти 3700), більш сучасною версією Bluetooth (v. 5.2), а також демонструє кращу продуктивність. В плані можливостей пам’яті, камери, дизайну суттєвої різниці немає. Більш детально ознайомитися зі специфікою фліпів різних моделей можна в офіційному магазині Samsung в Україні.