5 основних критеріїв вибору плитоноски

03.07.2023

Покликання бронежилета – врятувати життя та здоров’я бійця як від прямих влучень, так і від уламкових поранень. Саме тому так важливо вибирати надійну амуніцію, яка включає бронеплити та спеціальні чохли для них. Ці чохли, або плитоноски, забезпечують зручність носіння бронежилета, а також надійність розміщення броньованої плити. У цій статті ми розповімо, як вибрати плитоноску і яким вимогам вона має відповідати.

Критерії вибору плитоноски

Ось п’ять основних моментів, на які слід звертати увагу при виборі чохла для бронеплит:

  • матеріал;
  • конструкція;
  • евакуаційна петля;
  • плечі;
  • система швидкого скидання.

Найкращим матеріалом для плитоноски по праву вважається Cordura 1000, яка відрізняється високою щільністю, при цьому досить легка та безшумна. Що стосується конструкції, то це можуть бути модифікації з бічними бронеплитами або чохли полегшеного типу для фронтального та тильного захисту броней.

Евакуаційна петля дозволить швидко витягнути пораненого бійця із поля бою. Звичайно, думати про таке не хочеться, але бажано передбачити усі варіанти розвитку подій. Сучасні моделі плитоносок оснащуються двома варіантами швидкого скидання: плечовим та бічним. Також варто приділити увагу особливостям лямок в області плечей. Чим ширшими та м’якшими вони будуть, тим зручніше бійцю носити чохол з бронеплитами. Також бажано, щоби підплічники можна було зняти для прання, ремонту або заміни.

Де купити якісну плитоноску в Україні?

Всім вищезгаданим критеріям відповідають чохли для бронеплит українського виробника Ukrarmor. Вони виготовляються з надійного матеріалу Кордура 1000, а серед відмінних характеристик плитоносок необхідно відзначити такі:

  • широкі знімні підплічники;
  • міцні та зручні смикачі для швидкого скидання чохла;
  • можливість припасування розміру завдяки надійним липучкам;
  • велика кількість кріплень Molle для розміщення сумок, рюкзаків та іншої амуніції.

Окремо варто відзначити наявність бічних відсіків для бронеплит 120 х 275 мм, а також водозахисну кишеню у передній частині для документів та інших речей. Українська компанія Ukrarmor пропонує чохли для бронеплит, які виготовлені у кольорах піксель, койот, мультикам, чорний та олива. Замовити військову амуніцію цього бренду можна на сайті компанії або сторінках соціальних мереж.