Англійська для підлітків — важливість сучасної методики та молодіжної лексики

26.07.2023

Кожне покоління має свої особливості, а тому у вивченні іноземної мови потрібно йти в ногу з часом. Передусім це стосується лексики та розмовних діалогів, які повинні відповідати зацікавленням студентів.

Спеціалізована навчальна програма Англійська для підлітків від Хелен Дорон навчить хлопців та дівчат вільно почуватися при спілкуванні з однолітками у Великій Британії, Сполучених Штатах та інших країнах, де спілкуються англійською.

Вони зможуть знайти там друзів, у студентську пору поїхати в іншу країну за програмою обміну. Надалі матимуть реальну можливість працювати за кордоном та подорожувати за власноруч складеними маршрутами.

Чому варто вчити англійську як другу рідну?

Шкільна програма не дає високої якості знань, оскільки кількість учнів велика, мотивація щодо навчання низька, а про найкраще майбутнє замислюються лише одиниці з сотень та тисяч.

Викладачі загальноосвітніх закладів працюють за старими методиками. Там відсутня зацікавленість в отримані учнями високих балів.

Навіщо робиться такий наголос на вивчення іноземної мови? З кожним роком все більше відчувається, що українці повинні володіти найпоширенішою мовою світу.

  1. В Україні є багато компаній, які працюють з іноземними партнерами, продавцями, постачальниками. Тому й зарплата у працівників вища, адже вони знають і вміють більше, ніж інші.
  2. Щоб вивчити англійську мову на середньому рівні, знадобиться час. Може пройти 2-3 роки і більше, адже це залежить від здібностей та старанності. У підлітків в цей час у них починається перебудова організму, змінюється гормональний фон, велике навантаження лягає на нервову систему. Тому до кожного з них потрібен особливий підхід.

Переваги сучасної методики для підлітків

Створена методика викладання англійської мови для підлітків ґрунтується на потребах молоді.

  • Учні опановують теми, які їм дійсно цікаві.
  • Викладачі завжди хвалять за успіхи, підвищуючи вмотивованість. Допомагають засвоїти теми не на рівні звичайного ознайомлення, а на рівні знань.
  • Головне правило – бути почутим. Кожен відвідувач курсів висловлює свою думку, складає власну розповідь, пише індивідуальне есе. Для цього використовуються диспути, творчі вечори, ігри. Сформовано музичну, освітню, пізнавальну платформи, мобільний додаток, щоб учні були регулярно оточені англомовною атмосферою.
  • Після завершення обраного курсу підлітки здають тести на отримання рівня А2, В1, В2 за міжнародною шкалою володіння мовою.
  • Навчання у невеликих групах (до 8 учнів) дає можливість отримати гарні практичні навички.

Граматика, фонетика, аудіювання, письмові вправи, творчі мотиви, розбір тем, що турбують, викликають бажання опанувати англійську мову. Підлітки починають розуміти, що можливо навчитися володіти нею на високому рівні, але для цього треба поступово та постійно докладати зусилля. І учні не бояться цього, адже атмосфера на заняттях спокійна, жартівлива, дружня.

До закінчення школи та обрання подальшого життєвого шляху у ваших дітей лишилося декілька років. Який би фах вони не обрали, англійська мова для підлітків обов’язково стане у нагоді.