Бухгалтерія на віртуальному сервері — переваги та вибір

04.10.2023

Автоматизація бухгалтерського, керування бізнесом та складського обліку компанії, підприємства чи стартапу пов’язана із потребою у великих обсягах обчислювальних потужностей, що пов’язано з високими фінансовими витратами. Справжнім порятунком стає оренда віртуального сервера чи VDS.

Переваги використання VDS для бухгалтерського обліку

Оренда віртуального сервера (VPS/VDS) https://vps-up.online/ для бухгалтерського обліку є дуже вигідним і перспективним рішенням, що має ряд безумовних і очевидних переваг. Важливо розглянути основні аспекти цього вибору:

  • Ефективне управління даними та програмами. Оренда віртуального сервера (VPS/VDS) дозволяє перенести необхідну інформацію з ПК або фізичного сервера на віртуальну машину, роблячи інфраструктуру більш стійкою до відмов і впорядкованою. Це спрощує адміністрування та дає можливість підключення до бухгалтерської програми на віртуальному сервері з будь-якого пристрою, включаючи навіть смартфони та планшети. Це надзвичайно підвищує можливості оперативного реагування.
  • Економія на обладнанні та обслуговуванні. Оренда віртуального сервера звільняє від необхідності придбання та постійного оновлення апаратної інфраструктури. Це знижує витрати на обслуговування обладнання та електроенергію для фізичного сервера.
  • Зручність ліцензування та доступу. Можливість встановлення одного ліцензійного пакета програм на віртуальний сервер дозволяє надати віддалений доступ до бухгалтерських додатків з комп’ютерів співробітників (у тому числі, їх домашніх ПК та особистих лептопів), що зручніше та економічніше, ніж встановлення програм на кожен комп’ютер.
  • Надійність та швидке відновлення. Віртуальний сервер працює цілодобово, забезпечуючи безперебійну роботу бухгалтерського програмного забезпечення. Крім того, віртуальну машину не можуть заарештувати державні органи.

Огляд популярних рішень автоматизації бухобліку в Україні

До 24 лютого 2022 року більшість українських компаній широко використовували російський програмний комплекс 1С. Однак, починаючи з першого дня війни, зіткнулися з проблемами, пов’язаними з ліцензуванням та потенційними санкціями, не кажучи вже про небажання фінансувати економіку окупантів. Через це українським компаніям рекомендується переходити на програми управління бухгалтерським обліком, створені вітчизняними IT-фахівцями.

Master: Бухгалтерія

Master: Бухгалтерія — це програмне рішення для повноцінного ведення та автоматизації різних видів обліку. Підходить як для державних установ, так приватних компаній. Програма пропонує модулі для обліку різних сфер, включаючи виробництво, торгівлю, агропром та переробка сільгосппродукції. Також передбачено інтеграцію з сервісом електронного документообігу Signy, що забезпечує повну автономію від зовнішніх систем.

ISpro

ISpro являє собою гнучку систему-конструктор для управління обліком та компаніями. Раніше подібною модульною системою міг похопитися лише згаданий вже 1С. Підходить для ведення бухгалтерського та податкового обліку, управління закупівлями та збутом, розрахунків з партнерами, планування та аналізу фінансів. Інтегрується із додатком M.E.Doc для звітності.

Dilovod

Dilovod — це український сервіс для ведення обліку та надання звітів. Ідеально підходить для ФОП, інтернет-магазинів, виробничих підприємств та інших організацій, у тому числі тих, що використовують найману працю. Дозволяє вести різні види обліку (замовлення, продажі, закупівлі, виробничі витрати та ін.). Передбачено використання однієї БД для кількох бізнесів.

Дебет Плюс

Дебет Плюс є програмою для автоматизації бухгалтерського обліку та фінансової звітності. Ефективно застосовується у різних організаціях: комунальні компанії, бюджетні організації, навчальні заклади, торгові та будівельні компанії. Забезпечує автоматичний розрахунок заробітної плати та премій, а також функціонує на комп’ютерах із різними операційними системами.

SMARTFIN

SMARTFIN надає тулкіт для бухгалтерського обліку, включаючи нарахування та виплату заробітної плати, розрахунок податків, формування кадрових документів та багато іншого. Дозволяє ефективно управляти фінансами компанії.

Більш детальніше можна прочитати на сайті: https://vps-up.online/blog/vps-for-accounting/.

Як вибрати VPS для бухгалтерського обліку

При виборі VDS для бухгалтерського обліку важливо уникати поспішних рішень, щоб не переплатити за надлишкові потужності сервера або зіткнутися з недостатньою продуктивністю. При фокусі на технічні характеристики слід врахувати ключові компоненти:

  • Процесор. Ключовий момент для загальної продуктивності сервера. Рекомендується частота близько 3000 МГц і 2-4 ядра для менш ніж 10 користувачів, або тарифи з 6+ ядрами при більшій кількості користувачів.
  • Оперативна пам’ять (ОЗП). Прискорює взаємодію процесора з накопичувачем, підвищуючи загальну продуктивність. Рекомендується близько 1 Гб ОЗУ кожного користувача, що працює з програмою.
  • Накопичувач. Впливає на швидкість обробки та зберігання даних. Ідеальний вибір — SSD. Обсяг також залежить від кількості користувачів (співробітників) та інтенсивності використання.

Врахуйте також можливі пікові навантаження, що перевищують звичайні на 20-30%, при виборі VPS хостингу.