Готове торгове обладнання або на замовлення: що вибрати?

18.10.2023

При відкритті нового магазину або оновленні чинного торгового приміщення важливо прийняти стратегічне рішення щодо вибору торгового обладнання. Один з найбільших дилем при цьому — чи обирати готові прилавки та інше обладнання, або купити меблі під замовлення.

Серійна продукція

Комерційні меблі, наприклад, прилавки для магазина — https://slonfactory.com.ua/torgovye-prilavki/ , виконані на основі стандартних складників, дозволяють швидко та в рамках обмеженого бюджету реалізувати бізнес-ідею. Під індивідуальні параметри такі рішення підлаштовуються за допомогою додаткової унікальної комплектації та дизайну.

Стандартне торгове обладнання має такі переваги:

  • доступна вартість. Виконаний серійно торговий прилавок чи інші меблі, які можна придбати в магазинах або в інтернеті, коштує дешевше, ніж індивідуальні замовлення. Це значна економія фінансів на початку бізнесу;
  • висока швидкість та простота монтажу. Підприємець може отримати готовий магазинний інтер’єр, готовий до використання;
  • готовий прилавок, стелаж, вітрина пропонуються виробниками у широкому асортименті дизайнів, розмірів і функціоналу. Серед наявних моделей легко зробити вибір під потреби.

Існують і недоліки рішення. Такий підхід може зробити магазин менш відмінним від конкурентів, оскільки користуєтеся тим же обладнанням, що й інші підприємства. Стандартний торговий прилавок можна змінювати або модернізувати, але це потребує коштів.

Торгове обладнання на замовлення:

Є кілька ключових причин купити індивідуальні торгові меблі для магазину:

  • необхідність обумовлена ​​невеликою площею торгової точки. У такому разі потрібне обладнання з індивідуально розробленими розмірними параметрами;
  • потреба створення ексклюзивного дизайну приміщення. Тут ключовим є створення унікального інтер’єрного дизайну, де всі елементи органічно поєднуються між собою. Такий підхід використовують для оформлення бутіків, шоу-румів та інших дорогих магазинів;
  • бажання привернути увагу до товару, виділити його серед конкурентів. Це варіант для торгових павільйонів, де є відразу кілька торгових точок, і вони конкурують між собою. У цьому випадку за допомогою стильного та яскравого торгового обладнання можна стимулювати продаж.

Замовляючи обладнання на замовлення, ви можете внести власний бренд і дизайн у кожен аспект вашого магазину.

До недоліків купівлі обладнання для магазину на замовлення відносяться вищі витрати, довгий час виготовлення.

Вибір залежить від фінансових можливостей, потреб бізнесу та стратегічних цілей. У компанії Slon Factory у Львові можна замовити меблі для комерційних приміщень готові/під замовлення. Важливо зважити всі переваги та недоліки кожної опції, а також консультуватися з фахівцями у галузі, перш ніж приймати остаточне рішення.