Навіщо і де здобувати спеціальність магістра менеджменту проектів та процесів

21.10.2023

Що таке управління проектами: як здійснюється і що в себе включає?

Проектний менеджмент – це процес управління проектами, який включає їх планування, організацію та реалізацію, передбачає досягнення поставлених цілей із суворим дотриманням бюджетних та часових рамок. Він дуже важливий для багатьох компаній, що ведуть діяльність у різних напрямках, адже дозволяє оптимізувати їхню роботу, домогтися швидкого та ефективного вирішення професійних завдань. Але варто відзначити, що впоратися з правильною організацією проектного менеджменту може тільки людина, яка пройшла спеціальне навчання, знає всі тонкощі процедури та прийоми, що допомагають досягати поставленої мети.

Де отримати спеціальність магістра менеджменту проектів та процесів

В обов’язковому порядку забезпечить ефективне управління проектами магістр, який пройшов курси у бізнес-школі «КРОК» та отримав відповідний документ про освіту. Навчання проводиться кваліфікованими викладачами, за спеціально створеними програмами та із застосуванням європейського досвіду. Тому учні, які успішно закінчили курси, можуть легко застосовувати отримані знання на практиці.

Самостійно освоїти менеджмент проектів дуже складно. Крім того, при спілкуванні з роботодавцем з метою працевлаштування або отримання іншої посади йому обов’язково знадобиться надати офіційний документ, який підтверджує наявність спеціальних знань.

Навіщо вивчати проектний менеджмент

Проджект-менеджмент: як скласти вимоги до проекту: Відео з блогу IT-школи Hillel

Керівник будь-якої компанії зацікавлений у тому, щоб його підприємство працювало стабільно та ефективно, раціонально використовувало наявні ресурси. Тому, якщо він матиме можливість досягти цих цілей, він обов’язково нею скористається. А допомогу в цьому якраз надасть проектний менеджер, який, маючи відповідну освіту, може:

  • правильно використовувати стандартні інструменти та методи управління проектами;
  • визначати основні характеристики ефективного управління проектами;
  • складати план для успішного досягнення стратегічних цілей компанії;
  • визначати труднощі, які заважають успішній реалізації проектів, знаходити способи вирішення цих проблем;
  • ефективно управляти командою співробітників, забезпечувати їхню правильну взаємодію. Даний момент також відіграє важливу роль в успішній реалізації проекту.

Такі фахівці затребувані у компаніях, які ведуть діяльність у різних галузях: IT, інвестиції, медицина, освіта, логістика тощо. Успішно працювати можна як у комерційних, так і в державних організаціях.