ЗНО з англійської мови: кілька порад щодо складання іспиту

22.11.2023

Оволодіння новою навичкою, особливо якщо це стосується вивчення англійської, відбувається в три етапи. По-перше, вам потрібно засвоїти слова, граматику та структури мови. Поступово вам слід мову використовувати — це також є одним із найкращих способів її вивчення. Нарешті, як і у випадку з багатьма речами, які ми вивчаємо, вам, ймовірно, доведеться скласти певний іспит — те, що підтверджує рівень володіння англійською. Зокрема школярі складають ЗНО з англійської мови https://speakwell.ua/courses/pidgotovka-zno-kyiv і готуються до цього самостійно або проходять відповідні курси.

Хоча навчитися складати іспит може бути не так важливо, як володіти перевіреними знаннями та навичками, тим не менш, це дуже вагомий крок на вашому шляху до успіху. Використання наведених нижче порад допоможе вам у цьому процесі.

1. Створіть розклад

Розклад забезпечує основу для перевірки, яку вам потрібно зробити; він допоможе вам ретельно спланувати свій час і є дуже корисним для визначення тих областей, над якими вам потрібно попрацювати.

Найкращий спосіб підготувати розклад — це завести щоденник, таблицю в Excel або навіть намалювати від руки сітку. Почніть із дня іспиту і перераховуйте дні у зворотному порядку. Далі на окремому аркуші складіть список всього, що вас можуть перевірити. Для тих категорій, в яких ви дійсно впевнені, вам не потрібно нічого робити; все інше слід розподілити між тим часом, який у вас є. Намагайтеся працювати протягом двох-трьох коротких (скажімо, 40-хвилинних) сесій на день. Але не забувайте про перерви. Коли ви відмічаєте дні у своєму розкладі, з’являється відчуття досягнення, яке дуже допомагає вашій впевненості.

2. Виконуйте домашні завдання

Звичайно, все, що ви робите під час підготовки до іспиту, є у тій чи іншій мірі є виконанням домашніх завдань. Але певні типи питань виникають частіше, ніж інші. Часто викладачі дають збірку питань із минулих іспитів, або ж ви можете знайти їх в інтернеті. Потренуйтеся давати бездоганні відповіді на них. Можна навіть їх вивчити напам’ять. Просто не забувайте адаптувати свої відповіді до питань, які будуть поставлені на реальному іспиті.

3. Навчіться вимовляти слова

Усна частина будь-якого вивчення англійської дуже важлива. Ця мова має багато слів із дивною вимовою, і що більше з них ви зможете вивчити, то краще. Хоча опанувати всі подібні слова нереально, ви можете вивчити найпоширеніші способи вимови звуків. Наприклад, такі слова, як «cious» і «sious» (вимовляється як «шус», як у слові «conscious»), можна легко завчити, і вони неодмінно допоможуть вам на ЗНО.

4. Вивчіть орфографічні моделі

Орфографічні моделі в англійській можуть бути дещо незрозумілими, але є деякі правила, які можна вивчити. До них відносяться, наприклад, короткі голосні, за якими слідує подвійна приголосна, а також правило «I перед E, окрім C», яке застосовується до багатьох слів.

5. Складіть свій словник

Широкий словниковий запас — один із найважливіших аспектів у вивченні мови. Це не тільки допоможе вам зрозуміти питання, які вам ставлять, але й дасть змогу відповісти на них переконливо. Дуже корисною порадою для вивчення англійської є з’ясування того, який словниковий запас використовують такі системи оцінювання, як TOEFL чи TOEIC, а потім переконатися, що ви з ними знайомі.

6. Занурюйтесь у мову

Один із найдієвіших способів покращити свою англійську — це зануритися в мову. Під цим мається на увазі багато читати — книги, журнали, статті в інтернеті. Також — перегляд фільмів (художніх, документальних, анімаційних), прослуховування англомовної музики тощо. Це розважливі та легкі способи підготуватися до навчальної програми, які приносять задоволення.

7. Розмовляйте

Якщо занурення в мову — це другий найкращий спосіб вивчити англійську, то розмовляти нею з друзями та родиною — на першому місці. Це тому, що це активний процес. Ваш мозок постійно думає, активно підбираючи найкращі слова та фрази. Слова міцно закріплюються у вашій голові і, як наслідок, розмовляти стає набагато легше.