З якими неполадками стикаються водії Chevrolet різних моделей

25.11.2023

Chevrolet — це одна з найпопулярніших марок автомобілів у світі. І це не тільки високопродуктивні авто, а й надійні. Проте, як і будь-який інший механізм, машини цієї торгової марки звісно ж не позбавлені недоліків, запевняють досвідчені фахівці СТО Chevrolet. З якими саме проблемами стикаються водії Chevrolet різних моделей і років випуску? До чого слід бути готовим? Про це піде мова далі у статті.

1. Відмова системи трансмісії

У більшості моделей Impala є спільна проблема з трансмісією. Водії скаржаться на гучний шум, ривки та заїкання, що передують відмові трансмісії. У цих моделей також часто виникають несправності із замками запалювання, які здебільшого виходять із ладу і потребують якнайшвидшої заміни. При виникненні неполадок із системою трансмісії може знадобитися капітальний ремонт.

Найбільш сумну славу має модель Chevrolet Impala 2005 року — компанія відкликала її аж чотири рази. Серед її проблем:

  • відмова трансмісії;
  • несправність замка запалювання;
  • збої в роботі обігрівача;
  • підвищена витрата масла;
  • відмова замка Pass;
  • відмова прокладки впускного колектора.

2. Нездатність адаптуватися до холодної погоди і витрата масла

Серед неполадок, що відзначаються більшістю користувачів цієї марки, — проблеми з акумулятором, підвищена витрата масла, часте загоряння індикатора Check Engine, кволі колісні диски, проблеми з компресором кондиціонера і деренчання нижнього важеля управління.

Зазначені тут несправності мають моделі 2005, 2007 і 2013-2016 рр. , і у ваших інтересах уникнути їх.

Chevrolet Equinox прославився в негативному аспекті надмірною витратою масла — більшість водіїв скаржаться на те, що воно згорає надто швидко, що призводить до пошкодження двигуна. Крім того, внутрішні компоненти цієї моделі погано пристосовані до холодної погоди.

3. Несправний вентилятор кондиціонера, проблеми з трансмісією

До числа поширених ситуацій, пов’язаних із Chevrolet Colorado, відносяться несправність вентилятора системи кондиціонування, відмова датчика рівня пального, а також проблеми з трансмісією та приводом.

Іншими проблемами є:

  • м’яка педаль гальма;
  • втрата підсилювача рульового управління;
  • застрягання ключа в замку запалювання;
  • осічка двигуна.

Ці неполадки зустрічаються у моделей 2004, 2005, 2015, 2015, 2016 і 2018 років випуску.

Однією з серйозних механічних проблем Chevrolet Colorado є затримка перемикання передач. Водії скаржаться, що затримка зазвичай триває понад три секунди.

Також надходять повідомлення від водіїв про осічки двигуна та втрату гідропідсилювача керма — це ситуації, які ніяк не можна ігнорувати.

4. Несправність паливного насоса

Chevrolet Blazer — один із найкращих автомобілів компанії Chevrolet. Однак і для цієї моделі характерні:

  • вихід з ладу кришки бензобака;
  • відмова ABS;
  • несправність розподільника;
  • відмова паливного насоса;
  • некоректна робота покажчика рівня палива.

До цих неполадок схильні моделі 1994, 1998, 1999 і 2000 років випуску.

Однією з найпоширеніших проблем, з якими стикаються водії Chevrolet, є відмова паливного насоса. При недостатній подачі палива з бака шанси завести Blazer невеликі, що призведе до витрат на ремонт.

Модель 2000 року має погану репутацію через недоліки з трансмісією, що може бути небезпечним. У деяких випадках водії скаржилися на те, що не вмикається задня передача.

5. Втрата потужності двигуна

Втрата потужності двигуна, відмова замка, відмова трансмісії, відмова покажчика повороту, порушення роботи замків дверей з електроприводом, несправності фар і відмова CD-програвача — ось деякі з неприємностей, з якими стикаються водії автомобілів Chevrolet Malibu.

Інші проблеми цієї моделі — несправність підсилювача рульового управління, тріснута прокладка впускного колектора і зламана передня спіральна пружина.

Перераховані тут несправності найхарактерніші для Chevrolet Malibu 2002, 2004, 2005, 2009, 2010 і 2016 років випуску.

6. Витік води

Витік води — доволі поширена проблема автомобілів Chevrolet, але Equinox страждає від неї найбільше. Є повідомлення про протікання навколо вікон, які спричиняють запотівання та вологість. У Chevrolet Equinox є скарги на зламані люки, що протікають, при цьому може заливатися водою підлога автомобіля. Деякі користувачі також скаржаться на наявність води в багажнику через протікання.

7. Блокування гальм і збої в роботі електрообладнання

У деяких випадках у таких моделях, як Suburban, Camaro і Silverado, гальма блокуються і не спрацьовують під час руху. Інші ж водії кажуть, що система допомоги при гальмуванні не справляється зі своїм завданням. Власники Camaro скаржилися на збої в роботі електрообладнання, як-от підключення Bluetooth, непрацююча система допомоги під час паркування, камери заднього виду, які відмовляють, і люк, що протікає.

8. Заблоковане рульове управління

Деякі власники автомобілів Chevrolet Silverado і Colorado стикаються з ситуацією блокування рульового управління. Водії неодноразово скаржилися на блокування рульового колеса під час руху по дорозі. У цьому випадку їм доводилося його трясти, щоб дістатися до місця призначення. Це може призвести до аварії, що є критичною несправністю, яку компанія Chevrolet неодмінно має вирішити.