Важливий елемент в автоматизації підприємств

30.11.2023

Оптимізація бізнес-процесів є одним із головних завдань нинішніх підприємств. Провідну роль у цьому відіграє автоматизація. Її доцільність полягає в тому, щоб впроваджувати новітні рішення з метою вдосконалити різноманітні процеси, які відбуваються на підприємстві. Головним результатом цього, з одного боку, є зменшення витрат, з іншого – збільшення виробництва або обсягів послуг, що надаються (залежить від напряму діяльності підприємства). Це позитивно відбивається на якості й призводить до зростання прибутків. Чи не цього прагне кожна компанія?

Що треба робити

Втілення в життя проєктів з автоматизації виробництва можливе за умови комплексного підходу. У цьому контексті радимо скористатися послугами компанії S-Engineering. Вона є EPC-контрактором. Одним із ключових напрямів її діяльності є саме автоматизація на підприємствах, технологічне вдосконалення виробничих ліній, складів та інших об’єктів, що мають значення в щоденній роботі підприємств. Є однією з небагатьох інжинірингових компаній Європи, які мають успішний досвід АСУ ТП верхнього рівня – так званих SCADA-систем.

Ви можете замовити автоматизацію окремих ділянок виробництва або підприємства загалом. Результатом цього стає:

  • спрощення технологічного процесу;
  • оптимізація бухгалтерського обліку;
  • налагодження сервісу та зворотного зв’язку з покупцями та клієнтами;
  • розширення можливостей маркетингу.

Одним із ключових етапів, який супроводжує втілення автоматизованих систем на підприємствах, є розробка програмного забезпечення АСУ ТП. Процес відбувається для кожного клієнта в індивідуальному порядку після остаточного затвердження проєкту. Його здійснюють фахівці, що працюють у департаменті програмування S-Engineering.

Важлива інформація

Компанія S-Engineering створює програмне забезпечення для автоматизованих систем будь-якої складності. Клієнтами EPC-контрактора є заводи та інші промислові й виробничі підприємства. Автоматизовані системи застосовуються на таких специфічних об’єктах, як елеватори або термінали.

Популярною послугою S-Engineering є аналіз АСУ ТП, що існують на підприємствах, і розробка заходів для їхньої модернізації. Вдалим прикладом є MES-система, за допомогою якої здійснюється якісна аналітика бізнес-процесів на різноманітних підприємствах. Що стосується S-Engineering безпосередньо, то у своїй роботі вона використовує лише провідні програмні продукти. Серед них варто виділити:

  • Wrike;
  • AutoCad;
  • SAP;
  • EPLAN;
  • Pipedrive тощо.

Виробництво обладнання відбувається згідно з проєктом на власному підприємстві S-Engineering із загальною площею 7500 м². Завод поділений на структурні підрозділи, оснащений сучасним обладнанням. На його базі працює відділ технічного контролю та електротехнічна лабораторія. На кінцевому етапі фахівці S-Engineering здійснюють монтаж обладнання. Після цього проводяться пусконалагоджувальні роботи з навчанням відповідальних працівників компанії-замовника. Також фахівці здійснюють сервісне обслуговування АСУ ТП упродовж усього періоду експлуатації.