Велокарт, веломобіль, велосипед — в чому різниця і що краще купити дитині?

04.12.2023

Більшість дітей люблять мобільність та швидкість. Все, на чому можна їздити, ганяти, ковзати та котитись стане в пригоді. Велосипед чи веломобіль — чудові варіанти для подарунка на день народження або зимові свята. Розповідаємо про особливості дитячих транспортних засобів, які можна придбати в найбільшому магазині «Будинок Іграшок» онлайн за посиланням https://bi.ua/rus/detskij-transport/velosipedyi/.

Велосипед — одвічна класика

Велосипед винайшли понад 200 років тому, і відтоді цей механічний транспортний засіб не втрачає популярності. На ньому їздять люди будь-якої статі та віку. А сідати за кермо малюк готовий вже з 3 років.

Чим корисний велосипед:

  • їздити на ньому цікаво та весело;
  • можна знайти друзів за інтересами та кататися в компанії;
  • він розвиває дитину фізично та інтелектуально — тренує м’язи, серцево-судинну систему, витривалість, увагу, реакцію.

Розпочинати знайомство з цим видом транспорту варто з триколісної моделі. Вона проста в кермуванні та безпечна. Малюк швидко опанує всі премудрості та підготується до переходу на складнішу двоколісну версію.

Велокарт — наймодніша іграшка

Веломобілі або велокарти — один і той самий вид дитячого механічного транспорту. Візуально він нагадує дорослі карти для швидкісної їзди по треку або чотириколісний велосипед. Принцип руху у нього абсолютно ідентичний — шляхом обертання педалей.

Незвичайний дизайн приваблює дітей, оскільки кермування таким чудернацьким механізмом схоже на справжній дорослий автомобіль. Веломобілі бувають схожі на велосипед — мають кермо класичної форми, або на позашляховик — тракторні колеса, підвищене сидіння та посилене кермо. Колірна гамма дозволяє підібрати виріб для хлопчиків та дівчат.

Обираючи велокарт, варто звертати увагу на такі деталі:

  • маневреність, легкість обертання керма;
  • наявність амортизаційних пружин на колесах для м’якої їзди бездоріжжям;
  • розмір, що має відповідати зросту та комплекції дитини;
  • м’якість ходу педалей;
  • міцність матеріалу — найкраще поєднуються алюмінієвий корпус та пластикове сидіння.

Веломобіль в управлінні простіший за велосипед. На ньому можна зручно вмоститися та повністю розслабитися, коли не хочеться їхати швидко. Не потрібно утримувати рівновагу. При цьому дитина так само активно тренуватиме м’язи ніг, рук та спини, вчитиметься вчасно повертати, оминати перешкоди.

Що у підсумку?

Як велокарт, так і велосипед чудово підходять для дітей від 3 років як цікавий спосіб пересування. Веломобіль дещо безпечніший для малюка, бо не вимагає утримання рівноваги. Але для ускладнених тренувань та фізичного розвитку дитини краще підійде велосипед. Найкраща порада, що ж обрати — придбати та спробувати обидві моделі та дозволити обрати дитині свого фаворита самостійно.