Деталі для сільськогосподарської техніки: асортимент та особливості вибору

05.12.2023

Під час інтенсивного використання сільськогосподарської техніки на полях непередбачувано виникають знос і ламання запчастин. Для уникнення надмірних труднощів важливо вчасно проводити технічний огляд машин та оперативно усувати виявлені несправності. Це дозволяє мінімізувати простої в роботі.

Запчастини для сільгосптехніки — важлива складова для успішного ремонту обладнання. Комплектуючі забезпечують стабільну роботу та функціональність агротехнічних машин. Ми рекомендуємо купувати деталі лише у перевірених надійних магазинах, наприклад, “РОПА Україна”. Компанія має в асортименті різноманітні оригінальні запчастини від найкращих виробників.

Різновиди агротехніки та її особливості

Залежно від призначення та функціональних особливостей, машини та агрегати, використовувані у сільському господарстві, можна класифікувати на кілька категорій:

  1. Трактори.
    Машини широко використовуються на сільськогосподарських підприємствах. Основне їх завдання — надання тягової сили для навісного та буксирувального обладнання. Це можуть бути вантажні причепи, борони, сівалки, культиватори, обприскувачі та інші агрегати, які застосовуються на різних етапах вирощування зернових та інших культур.
  2. Посадкові пристосування.
    Зазвичай представлені буксированим обладнанням. Вони використовуються при посіві зернових культур, а також коренеплодів і інших овочів. Деякі з цих пристосувань можуть мати додаткові функції, такі як внесення добрив, фунгіцидів і т. д.
  3. Збиральні механізми.
    Комбайни є основними збиральними механізмами у сучасному сільському господарстві. Вони не лише скошують та перемелюють зерно, але й виконують первинне очищення від сміття. Крім того, існують машини для збору кукурудзи, соняшнику, картоплі та інших коренеплодів.
  4. Допоміжна техніка.
    У цю категорію входять різноманітними агрегатами. Серед них можна відзначити навісне та буксирувальне обладнання, таке як обприскувачі, борони, плуги, а також агрегати для збору фруктів, ягід, обпилювання дерев і буріння лунок, які застосовуються під час посадки плодових та інших дерев.

Які деталі для агротехніки можна купити

Наразі в аграрних магазинах є широкий асортимент комплектуючих для сільськогосподарської техніки. Серед них можна виділити:

  1. Запасні частини для тракторів.
  2. Комплектуючі для жниварок.
  3. Деталі для комбайнів.
  4. Мастильні фільтри та матеріали.
  5. Підшипники для сільгосптехніки.

Придбати продукцію можна як гуртом, так і вроздріб. Ціна на обладнання варіюється залежно від характеристик, функціонала та виробника товару.

Вибір деталей: які є варіанти

Сільськогосподарська техніка, у зв’язку з особливостями експлуатації, потребує регулярного технічного обслуговування та ремонту, що часто включає заміну різних деталей.

Загалом, запчастини для сільськогосподарської техніки можна розподілити на дві основні категорії:

  1. Оригінальні вироби: ці деталі виготовляються безпосередньо виробниками техніки або сертифікованими компаніями. Їх конструкція та інші характеристики аналогічні тим, що встановлені на машини під час конвеєрного складання. Ці запчастини мають довгий термін служби, але їхня вартість вища.
  2. Копії: найчастіше це вироби з Китаю, їх головною перевагою є низька ціна. Однак якість зазвичай на дуже низькому рівні.

Крім того, підприємства мають можливість замовити індивідуальне виробництво необхідних деталей у спеціалізованих фірмах або придбавати вживані механізми.

Джерело: ropa.in.ua