Особливості та 5 головних переваг електронавантажувачів

13.12.2023

Складська техніка — це незамінна складова кожного складського приміщення, адже вона дає змогу пришвидшити укладання вантажів у стелажі, їх транспортування та підвищити продуктивність товарообігу. Сьогодні на ринку є десятки видів обладнання, з якими можна вирішити будь-які потреби бізнесу: вилкові навантажувачі, річтраки, штабелери, комплектувальники замовлень тощо.

Водночас частим вибором для роботи всередині приміщень є електронавантажувачі. Про переваги цього виду складської техніки та його особливості ми й розповімо в цій статті.

Конструктивні особливості електронавантажувачів

Класичні електронавантажувачі оснащені 4 опорами: парою передніх та задніх коліс. Таке обладнання стійке та здатне працювати із габаритними вантажами. Водночас маневреність чотирьохопорних електричних навантажувачів нижча, ніж у трьохопорних.

Трьохопорне обладнання — це техніка із двома колесами спереду й одним здвоєним ззаду. Тяговими можуть бути як передні колеса, так і заднє. Трьохопорні електронавантажувачі мають високу маневреність та використовуються для роботи із невеликими вантажами. Однак недоліком таких моделей є низька стійкість при великих навантаженнях.

Від звичайних навантажувачів техніка електричного типу відрізняється двигуном. Якщо всередині стандартних моделей міститься дизельний чи бензиновий ДВЗ, то всередині електронавантажувачів — двигун, що працює від акумуляторних батарей. Їх необхідно періодично заряджати та зберігати в окремому приміщенні (окрім моделей із літій-іонним АКБ), а одного заряду в середньому вистачає на зміну тривалістю 8 годин.

Переваги електронавантажувачів

Навантажувачі з електродвигуном мають декілька вагомих переваг перед аналогами із ДВЗ. Основні з них це:

  • майже безшумна експлуатація;
  • екологічність;
  • просте керування;
  • безпечність.

Ще однією перевагою електронавантажувачів є висока маневреність. Складська техніка на сайті партнера статті SkladTruck — це моделі від провідних світових брендів, які здатні штабелювати та транспортувати вантаж вагою до 5 т як у звичайних, так і вузьких міжстелажних коридорах.

Сфери експлуатації

Фармацевтичні та харчові склади, роздрібна торгівля, закриті приміщення без системи вентиляції — у кожному випадку для безпеки персоналу та гігієнічності мусить використовуватися екологічне обладнання. Електронавантажувачі не викидають шкідливі речовини в повітря, а тому ідеально відповідають цим умовам. Комфортній експлуатації сприяє і майже повна відсутність шуму.

Загалом електричні навантажувачі використовують у виробничих цехах, промислових складах, морських портах, залізничних станціях та інших сферах. Це потужне та швидке обладнання, яке суттєво підвищує товарообіг. Водночас його довговічність робить придбання техніки вигідною інвестицією в розвиток підприємства.