Як правильно підібрати іграшку для дитини на подарунок

29.12.2023

Мабуть, такого асортименту дитячих товарів, як сьогодні, не було за всю історію людства. Турботливі батьки можуть знайти практично будь-яку розвагу, про яку мріє їхня дитина. Сучасний магазин дитячих товарів Мама Купи пропонує величезний перелік виробів для дітей від найкращих торгових марок.

На які фактори слід звернути увагу при виборі іграшки для малюка

Щоб дитина щиро зраділа іграшці, потрібно правильно підійти до її вибору. В першу чергу слід врахувати вік та інтереси дитини. Наприклад, якщо малюк обожнює техніку та автомобілі, він буде в захваті від треку чи автомобільного  гаража. Якщо дитина проявляє цікавість до кулінарії, їй точно сподобаються набори іграшкового посуду, дитячі кухні. Варто дарувати іграшки, які будуть не лише яскравими, а й приноситимуть користь для розвитку малюків.

Дітям до трьох років рекомендовано купувати кінетичний пісок, м’які пазли, дерев’яні конструктори, сортери, пірамідки. Така продукція допомагає удосконалювати дрібну моторику руки та сприяє всебічному розвитку дитини. Слід дізнатися, чи є в дитини хобі. В такому випадку подарунок, який співпадає з її інтересами, принесе справжню радість. Батькам потрібно перевіряти наявність сертифікатів якості у товарів, які вони купують для дітей.

Психологи наголошують на тому, що іграшок не повинно бути багато. Надмірна кількість розваг не дозволяє залучати уяву, фантазувати, проявляти креативність у грі. Та й батькам слід подбати про місце для зберігання такої кількості виробів. Не можна дарувати малюкам страхітливих іграшок (навіть якщо вони популярні). Ляльки з неприродними обличчями, монстри, можуть сприяти підвищенню рівня стресу та викликати безсоння.

Дерев’яні іграшки: модний тренд чи забезпечення розвитку дитини

За останні роки дерев’яні іграшки вийшли на новий виток популярності. Так, сьогодні є запит на все екологічне та натуральне. Проте, купуючи такі вироби для малюків, батьки роблять неабиякий вклад у розвиток малят. А річ у тому, що однотонні вироби заспокоюють дитину, удосконалюють тактильне сприйняття, безпечні для зору (на відміну від надто яскравих аналогів), розвивають фантазію. До інших переваг такої продукції можна віднести:

  • Екологічність, зносостійкість, безпеку матеріалу.
  • Вироби приємні на дотик, переймають температуру дитячого тіла.
  • Підходять для будь-якого інтер’єру дитячої кімнати.
  • Дозволяють проявляти фантазію, поєднувати з іншими розвагами.
  • Можна передавати молодшим братам та сестрам.

Більшість варіантів дерев’яних іграшок не викликають надмірного шуму. Вони легкі, ними неможливо нанести дитині травму. Серед асортименту вдасться знайти розваги зі знімними деталями, наприклад, конструктори, пазли, машинки чи поїзди. А психологи наголошують на тому, що саме дерев’яні іграшки натурального кольору позитивно впливають на психіку малюків.

Безпечні та корисні іграшки для дітей різного віку

Серед дитячих іграшок також можна виділити «класику», яка завжди в моді та здатна зацікавити дітей різного віку. Дорослі точно не прогадають, якщо подарують дітям такі вироби.

  • Спортивний інвентар та все, що пов’язано з рухливими іграми. М’ячі, скакалки, скейти, ролики точно сподобаються активним дітям. І такі презенти корисні для малюків різного віку.
  • Набори для творчості. Малювати може кожен, а про користь арт-терапії відомо, мабуть, всім. То ж олівці, фломастери, мольберти, розмальовки варто пропонувати дітям від двох років.
  • Конструктори. Такі іграшки ніколи не вийдуть з моди, адже це відмінний спосіб проявити здібності до конструювання та втілити свої креативні ідеї. Сьогодні можна знайти тематичні конструктори за мотивами мультфільмів, відеоігор тощо та складати їх разом із дітьми.
  • Наукові набори. Такі розваги допомагають дітям проявити інтерес до науки. Наприклад, експерименти, телескопи, мікроскопи вчать дітей дізнаватися про навколишній світ щось нове та розуміти, як все працює в природі.
  • Настільні ігри. Ці розваги здатні об’єднати разом всю родину. Ігри розвивають логічне мислення, вчать вибудовувати власну стратегію, контролювати емоції тощо.
  • Електронні пристрої та сучасні ґаджети. Звичайно, від товарів з цієї серії діти будуть у захваті. Окуляри віртуальної реальності, електронні годинники, приставки, пульти керування для модельок викликають вибух яскравих емоцій у сучасних дітей.

Щороку на ринку дитячих товарів з’являються новинки, і часто батьки навіть не знають про це. Якщо важко вибрати іграшку для малюка самостійно, можна скористатися порадами консультантів магазину «Мама Купи».