5 порад, як підібрати домени для сайту

06.02.2024

Для створення успішного та незабутнього бренду в онлайн-просторі найважливішим аспектом є підбір доменного імені, яке стає обличчям будь-якої компанії, що орієнтується на інтернет-користувачів. Від того, наскільки вдало обраний домен, багато в чому залежить подальша запам’ятовуваність імені ресурсу, а також його вірусність. Давайте розберемо 5 основних порад, які допоможуть вам вибрати оптимальний домен для вашого сайту.

Але в сучасному світі, в якому штучний інтелект з кожним днем інтегрується все глибше, звичайно ж, не обійшлося без готових інструментів для генерації доменів за вашим брендом або ключовими словами. Таким чином, людям з не дуже розвиненою фантазією більше не потрібно мучитися або звертатися за допомогою до фахівців у неймінгу, адже придумати домен для сайту можна за кілька хвилин за допомогою нейромережі. Це дозволить вам отримати безліч ідей та заощадить час на створення списку потенційних доменів.

Але повернемося до наших порад, і ось вони:

  1. Орієнтуйтеся на тему сайту. Доменне ім’я має максимально відповідати темі ресурсу. Наприклад, якщо ви запускаєте інтернет-магазин взуття, то логічно вибрати домен із ключовим словом «взуття» або його аналогом мовою країни, під яку створюється бренд.
  2. Робіть доменне ім’я коротким і таким, що запам’ятовується. Ідеальний варіант — це 1-2 слова без цифр та дефісів. Такий домен найпростіше запам’ятати відвідувачам.
  3. Використовуйте популярні доменні зони .com, .com.ua. Вони більш знайомі користувачам і їх легше запам’ятати. До речі, HyperHost має розділ саме з популярними доменними зонами, тому купити домен за низькою ціною можна у них.
  4. Перевірте унікальність домену. Перш ніж реєструвати вибраний домен, переконайтеся, що він вільний та не використовується іншими сайтами. Для цього скористайтесь спеціальними сервісами Whois.
  5. Придумайте кілька варіантів та виберіть найкращий. Створіть список із 5-10 потенційних доменів і проаналізуйте кожен за критеріями вдалості запам’ятовування, відповідності до тематики. Так ви зможете вибрати справді успішний домен.

Крім розглянутих порад, є ще кілька нюансів, які варто врахувати під час вибору домену:

  • Уникайте використання важких слів у домені.
  • Враховуйте цільову аудиторію сайту та термінологію, зрозумілу їм.
  • Продумайте можливість використання домену для брендування.
  • Оцініть важливість ключових слів у домені з погляду SEO.
  • Протестуйте, як доменне ім’я сприймається на слух. Чи зручно його продиктувати та запам’ятати.

Насамкінець хочеться сказати, що придумати хороший домен для сайту — завдання непросте. Але якщо дотримуватися основних рекомендацій і не бояться використовувати штучний інтелект для підбору домену, то можна підібрати справді вдалий варіант, який допоможе залучити цільову аудиторію та збільшити конверсію сайту. Успіхів вам у створенні ресурсу з оптимальним доменом!