Основні причини несправності Skoda

26.03.2024

Автомобілі «Шкода» вважаються одними з найнадійніших творінь автопрому, але і вони не застраховані від поламок. Для того, щоб розв’язати проблему, що виникла, швидко і з мінімальними зусиллями, слід своєчасно відвідати СТО Шкода у Львові. Профільні спеціалісти сервісу швидко виконають діагности та необхідний ремонт, і ви відразу зможете повернутись за кермо свого улюбленого автомобіля.

Чому виникають несправності

Найчастіше в цьому автомобілі, як і в багатьох інших, виходить з ладу двигун. Обрив ременя або ланцюга ГРМ, наприклад, трапляється через несвоєчасну заміну цієї деталі або встановлення контрафактного продукту. Також часто пробивається прокладка ГБЦ. При пошкодженні цієї прокладки починають змішуватися технічні рідини. У результаті антифриз може потрапити в масло або навпаки. Це може викликати повне блокування роботи мотора.

Згідно зі статистикою, основною причиною ремонту двигуна стає недотримання правил обслуговування. І без того довгі міжсервісні інтервали, які доходять до 30 тисяч кілометрів, не дотримуються власниками, і автомобіль може проїхати без ТО і більше.

Поширені проблеми зі «Шкода»

Крім проблем із двигуном можуть виникати й інші:

  • Стук колінвала. Причина — ослаблення болтів, що фіксують маховик, а також використання моторного мастила, невідповідного за характеристиками. Якщо не усунути, вал може заклинити через поворот вкладки;
  • Шестиступенева АКПП схильна до перегрівів, з’являються нестабільності в роботі. Ламатися — не ламається, але нерви псує. Ремонт і заміна обійдеться досить дорого, це варто враховувати. Причинами несправностей можуть стати невміле та агресивне водіння з різким стартом або гальмуванням. Регулярне пересування в заторах також сприяє швидкому зношуванню коробки;
  • Кермова рейка Шкода Октавія має кінцевий ресурс, який знижується, завдяки неякісному дорожньому покриттю і відсутності коректних профілактичних робіт з боку автовласника. Її теж можна і потрібно міняти.

Багато проблем також спричиняють шланги на радіаторі, що погано розташовані, часто призводять до їхнього стирання і, як наслідок, до протікання холодоагенту та виходу з ладу системи кондиціонування повітря.

Звичайні несправності Skoda Fabia — це корозія, особливо у вихлопній системі. Дефекти також стосуються повітродувного вентилятора, який внаслідок пошкодження генерує неприємний шум.

Висновок

У будь-якому випадку, кожному власнику автомобіля варто проходити регламентне техобслуговування та звертатися до автосервісу, якщо стали помітні якісь несправності. Це не тільки подовжить строк служби вашого авто, але й в перспективі зекономить ваші кошти на капітальному ремонті тої чи іншої запчастини.