Який тренажер найкращий для схуднення

04.05.2024

Багато людей хочуть позбутися зайвої ваги та поліпшити фігуру. Але ходити в спортзал або фітнес-клуб при цьому не хочуть. Або не можуть. Або просто поблизу немає відповідного залу або клубу. У цій ситуації допоможе домашній тренажер. Які тренажери для схуднення можна встановити вдома та досягати бажаних результатів?

Велотренажер

Велотренажер — це як велосипед, тільки без коліс. Він закріплений на місці і нікуди не їде, зате у нього є педалі, які можна крутити, і ручки, за які можна триматися. Година інтенсивного тренування дає змогу спалити приблизно 700 кілокалорій і навіть більше, хоча на початку занять, поки ви ще не втягнулися, результати, найімовірніше, будуть не такими вражаючими.

Класичний варіант — вертикальний велотренажер. Можна віддати перевагу горизонтальній моделі, займатися на ній зручніше, і людина менше втомлюється і напружує м’язи. Але й ефективність у нього менш висока, тож або займайтеся більше, або змиріться з тим, що худнути ви будете повільніше.

Велотренажер допомагає скинути зайві кілограми, скорегувати талію, поліпшити роботу серця. Але він майже не включає в роботу м’язи верхньої частини тіла і може сильно навантажувати хребет, через що виникають болі в спині.

Велотренажер

Степпер

Цей тренажер імітує підйом сходами. Можна, звісно, вийти в під’їзд і ходити або навіть бігати вгору і вниз по сходах. Але це небезпечно, та й сусіди не зрозуміють і можуть почати обурюватися.

Степпер:

  • простий у використанні;
  • дає можливість спалити близько 450-550 кілокалорій на годину;
  • допомагає не тільки скинути зайві кілограми, а й опрацювати литкові та сідничні м’язи;
  • не займає багато місця, мало важить — такий пристрій можна купити, навіть якщо ви живете на орендованій квартирі.

Перші результати можна відчути вже через місяць після початку тренувань.

Недолік степпера — підвищений тиск на колінні суглоби.

Степер

Орбітрек

Це універсальний тренажер, який можна використовувати і для схуднення, і для розминки перед заняттями на інших тренажерах — якщо у вас вдома організовано власний спортзал. Він хороший для тих, хто не любить бігати або має проблеми з суглобами та хребтом.

Переваги:

  • просто користуватися;
  • висока ефективність — якщо інтенсивно займатися, то реально спалити за годину близько 800 кілокалорій;
  • можна додатково поліпшити рельєф тіла і зміцнити серцево-судинну систему;
  • низька травматичність — є підвищене навантаження на суглоби і сухожилля, але треба мати це на увазі і тренуватися акуратно.

Тим, хто хоче заощадити місце у квартирі, підійде складаний еліпсоїд.

Орбітрек

Бігова доріжка

У світі домашніх тренажерів це справжня королева. Бігова доріжка:

  • може бути механічною або електричною — у другому випадку вам доступні різні режими, датчики, що збирають інформацію про результативність тренування, комп’ютер, який їх обробляє, і навіть вбудовані колонки, щоб бігати під музику;
  • не займає багато місця — зазвичай це складні моделі: позаймалися і прибрали на місце;
  • забезпечує чудову ефективність — можна спалити до 600 кілокалорій за 45 хвилин, навіть якщо не бігти, а просто йти швидким кроком;
  • додатково зміцнює м’язи ніг і сідниць, допомагає скорегувати фігуру.

Домашні тренування — це зручно, ефективно, а також економно. Адже вам не доведеться купувати абонемент у спортзал або фітнес-клуб.

Гребний тренажер

Дає змогу уявити себе веслярем на спеціальному човні для спортивного веслування — з дому при цьому виходити не потрібно.

Тренування протягом 20-30 хвилин дає змогу спалити приблизно 400-500 кілокалорій. У гребного тренажера є безліч безперечних переваг:

  • у роботу включені всі м’язи тіла;
  • додатково поліпшується робота серцево-судинної системи;
  • розвивається загальна витривалість;
  • відсутнє ударне навантаження.

Недоліки теж є. Основний мінус — те, що займатися на гребному тренажері самостійно досить складно. Необхідна правильна техніка. До того ж він займає чимало місця і поміститься не у всякій квартирі.

Усі тренажери, про які ми розказали в цій статті, можна придбати в інтернет-магазині Sportmarket в Києві. Консультанти магазину допоможуть підібрати оптимальну модель за вашими індивідуальними вимогами.