Чи так вже і добре працювати в Google

Чи так вже і добре працювати в GoogleЖурналіст видання Business Insider Джим Едвардс (Jim Edwards) вивчив відгуки співробітників Google, які вони розмістили на соціальному сервісі Quora, і вибрав не найбільш приємні коментарі про роботу в одній з найзнаменитіших корпорацій світу.

У Google всі класні, тому дуже талановитих людей наймають навіть на найбільш рутинну роботу.

«Для багатьох у Google найнеприємніше те, що вони занадто кваліфіковані для своєї роботи. Google при наймі задає дуже високу планку завдяки силі свого бренду, зарплаті й іншим бонусам, а також позитивній робочій культурі. У результаті навіть на найбільш низові посади у них зазвичай є вибір із декількох блискучих кандидатів».

«Студенти з топ-10 університетів Америки можуть працювати в техпідтримці рекламних сервісів Google, вручну прибирати небажаний контент з YouTube або писати елементарний код для тестування кольору кнопки на сайті».

Google більше не стартап. Це велика корпорація.

«Коли я звільнявся, Google вже не був стартапом. Там панує звичайна офісна політика. Легко отримати підвищення, якщо ти працював в правильних проектах і правильно демонстрував свою працю».

Багато розробників високомірні.

«На жаль, незважаючи на поширену думку, я думаю, що середній рівень розробників Google — посередній. А ось високомірності не бракує. Кожен вважає, що він (там домінують чоловіки) краще сусіда. Тому важко взагалі обговорювати що-небудь, якщо співрозмовник не твій давній приятель. Об’єктивні дискусії трапляються рідко, оскільки кожен завзято тримається за свою територію і не цікавиться думками інших людей, якщо це не Великі Боги».

MUST READ:  5 запитань, які вам варто задати під час співбесіди

Google — така велика компанія, що вплинути на що-небудь неможливо.

«Я працював у Google три роки і мені було дуже важко йти звідти. Але був один важливий фактор, який допоміг прийняти рішення: вплив, який я міг чинити на бізнес, був мінімальним. Як вже багато разів зазначалося, Google — це фантастична машина, яка друкує гроші завдяки AdWords. Якщо тільки ви не надзвичайно талановитий розробник, якому пощастило створити щось нове, то, швидше за все, ви просто хлопець чи дівчина, які змащують шестерінки цієї машини».

Менеджери середньої ланки — посередності.

«Менеджери середньої ланки повністю зосереджені на цифрах, забуваючи про всі інші показники. Вони не хочуть розгойдувати човен, вони не вміють надихати своїх співробітників — вони занадто покладаються в цьому на ім’я і репутацію Google».

Google розбирається в розробці, але не в дизайні.

«До продуктів і зовнішнього вигляду приділяється недостатньо уваги. Це призвело до появи безлічі припинених або недороблених продуктів на зразок Wave, Google Video, Buzz, Dodgeball, Orkut, Knol і Friend Connect. Думаю, там занадто в пошані інженери як такі».

В офісі мало місця.

«Якщо ви працюєте в одній із чотирьох головних будівель, швидше за все вам доведеться миритися з тиснявою. Трапляється таке, що 3-4 співробітника сидять в одній кабінці або декілька менеджерів в одному кабінеті. А коли всюди відкриті зони, де можна поїсти, пограти , подивитися телевізор, послухати лекції і так далі, трапляється, що дуже важко знайти затишне місце, де можна поговорити з людиною».

MUST READ:  Книжкові автомати почнуть діяти вже у 2007-му

Все має бути на папері.

«Якщо ви влаштовуєтеся на роботу в Google, ведіть переговори жорстко, будьте наполегливі і прагніть, щоб все було записано. Google дає масу туманних обіцянок, які потім не виконує».

Співробітники Google деколи грузнуть у дрібницях.

«У цюрихському офісі є затишна кімната, де люди можуть розслабитися або подрімати. Там стоять дуже милі акваріуми, і там можна провести купу часу, розглядаючи рибок. І виникла довга email-дискусія (на сто з гаком листів) про те, щоб прибрати з кімнати масажні крісла, тому що декому їх шум заважав спати».

Незріла культура.

«Це якась країна Неверленд — люди просто не дорослішають. Вони випивають, постійно тусуються, грають в іграшки, часом до роботи взагалі не доходить».

Працювати віддалено не можна.

«Для мене найстрашнішою була неможливість працювати віддалено, що я робив успішно в останні 5-6 років».

До позаштатних працівників у Google ставляться нешанобливо.

«Я був у Google тимчасовим позаштатним співробітником. Найгірше — це презирливе ставлення тих, хто ПО-СПРАВЖНЬОМУ працює в Google. Їм, мабуть, здається, що будь-яка людина, яку не взяли в штат, у розумовому та моральному сенсі неповноцінна».

За матеріалами “Идеономика”.