назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: ІНШЕ (Особистий розвиток, Кар'єра, Творчість) ::

Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху

Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху

КУПИТИ КНИГУ - Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху


КУПИТИ КНИГУ «Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху» в Kniga.biz.ua (за гривні)

КУПИТИ КНИГУ «Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху» в BizLit (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху
Автор(и): Керол Двек
Видавництво: "Наш Формат", — 2018

Опис:
Оригінал (англ.): "Mindset: the New Psychology of Success" by Carol S. Dweck

Книжка «Налаштуйся на зміни» стала результатом багаторічної праці професора психології Керол Двек. За роки своєї наукової діяльності вона відкрила простий, але досить потужний феномен, завдяки якому людям удається реалізувати власний потенціал.

Протягом багатьох років Керол Двек досліджувала силу людських переконань і їхній вплив на наше життя. Намагаючись зясувати, чи є талант запорукою успіху, завдяки чому ми досягаємо бажаного і який рецепт розвязання будь-яких проблем, вона зробила революційне відкриття. Успішність у навчанні й роботі, бізнесі та спорті, мистецький хист і взагалі кожна сфера людського життя можуть змінюватися залежно від того, що саме ми думаємо про власні можливості й таланти. Наші вміння не є сталими, і лише старанність та наполеглива праця здатні призвести до реальних досягнень.

Чому ця книжка

Поради автора і практичні завдання допоможуть вам не лише визначити спосіб мислення, який керує вашим життям, а й налаштуватися на зростання себе, своїх дітей чи близьких. Книжка допоможе усвідомити, що навіть одне переконання задає тон майже всьому життю, а його зміна здатна відіграти визначальну роль у досягненні мети.

Для кого книжка

Для якнайширшого кола читачів, усіх, хто прагне розвиватися, вдосконалюватися та зростати як особистість та фахівець. Видання особливо корисне тим, хто не вірить у власні можливості й не бажає мислити гнучко: реальні історії та практичні рекомендації, які ґрунтуються на багаторічних дослідженнях, стануть потужним поштовхом до змін.


ЦИТАТИ ˅

Про різні способи мислення

Опановуючи новий спосіб мислення, ми відкриваємо для себе цілий світ. В одному світі — світі фіксованих якостей і здібностей — успішна людина має доводити, що вона розумна чи талановита. На першому місці — самоствердження. В іншому світі — світі, де все можна змінити, — треба просто вчитися. На першому місці — саморозвиток.

Про вміння перетворювати невдачі на здобутки

Особливий талант видатних людей — обертати життєві невдачі на майбутні успіхи. Дослідники творчих здібностей погоджуються з цим. Більшість учасників опитування, проведеного серед 143 фахівців, зробила спільний висновок, що такий хист — головна передумова творчих здобутків. Ішлося про наполегливість і життєстійкість, навіяні націленим на зростання мисленням.

Про виховання дітей

Чимало батьків вважають, що осуд і покарання — частина виховного й навчального процесу. Щось на зразок: «Такого прочухана дам, затямиш назавжди». Чому вони вчать таким чином — Якщо порушуєш правила батьків або чиниш усупереч їхній волі, тебе насварять і покарають. Такі батьки не навчають обмірковувати труднощі й самотужки знаходити прийнятні і зрілі рішення.

Про керівників, націлених на зростання

Геніям не потрібні круті команди. Люди з фіксованим способом мислення воліють бути єдиною «великою рибою» у ставку. Отже, порівнюючи себе з оточенням, вони почуваються королями. В автобіографіях генеральних директорів із фіксованим способом мислення не знайдеш історій про наставництво і програми розвитку персоналу. Натомість керівники, націлені на зростання, завжди розповідають, як опікуються розвитком персоналу, й охоче обговорюють цю тему.

Про стосунки

Так само як у карєрі, віра в успіх без зусиль краде в людей усі інструменти, необхідні для щасливих стосунків. Мабуть, тому стільки пар розходяться: люди вважають, що, закохавшись, не мусять напружуватися.

Про зміну мислення

Навіть коли ви змінюєтеся, колишні переконання не можна видалити, як меніск колінного суглоба, і перейти на нові. Насправді й нові, і старі переконання завжди залишаються з людиною, проте, утверджуючись, нові дозволяють мислити, почуватися й діяти інакше.


Про автора:

Керол Двек (Carol S. Dweck) — доктор психології, провідна дослідниця в галузі психології особистості, а також соціальної та вікової психології. Займала посаду професора психології в Колумбійському університеті, а згодом — професора психології за підтримки Фонду Льюїса і Вірджинії Ітонів у Стенфордському університеті. Керол Двек — член Американської академії мистецтв і наук. Двек друкувалася в таких виданнях, як New Yorker, Time, The New York Times, Washington Post і Boston Globe. Її запрошували на американські телепередачі Today і 20/20. Мешкає з чоловіком у місті Пало-Альто, штат Каліфорнія (США).


Зміст:
  • Вступ

  • Розділ 1. Способи мислення
  • Розділ 2. Таємниці мислення
  • Розділ 3. Уся правда про здібності та здобутки
  • Розділ 4. Спорт: мислення чемпіонів
  • Розділ 5. Бізнес: мислення й лідерство
  • Розділ 6. Стосунки: мислення (чи його відсутність) у коханні і дружбі
  • Розділ 7. Батьки, викладачі і тренери: звідки береться мислення?
  • Розділ 8. Зміни мислення

  • Примітки
  • Рекомендована література

НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua