назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Бізнес-концепції, Мислення, Прийняття рішень ::

Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими

Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими

КУПИТИ КНИГУ - Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими


КУПИТИ КНИГУ «Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими» в Kniga.biz.ua (за гривні)

КУПИТИ КНИГУ «Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими» в BizLit (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими
Автор(и): Томас Ніколс
Видавництво: "Наш Формат", — 2019

Опис:
Оригінал (англ.): "The Death of Expertise: The Campaign against Established Knowledge and Why it Matters" by Tom Nichols

Технології та підвищення рівня освіти дали людям більше інформації, ніж будь-коли раніше. Ці соціальні вигоди, однак, також сприяли зростанню нарцисичного та хибного інтелектуального егалітаризму, що призвело до погіршення обговорення будь-якої теми.

Сьогодні всі знають все: лише прочитавши сторінку у Вікіпедії, пересічні громадяни вважають, що стоять на одному щаблі з кваліфікованими спеціалістами. А якщо починати дорікати цим, то можна легко натрапити на звинувачення в недемократичний елітарності.

Том Ніколс у «Диванних експертах» показує, як відбулася ця трансформація експертного рівня — починаючи від відкритості Інтернету і до перетворення індустрії новин у цілодобову розважальну машину.

Чому варто купити цю книгу

У цій книжці автор аналізує причини цієї ситуації та намагається зрозуміти, як перетворити диванні балачки в результативні дискусії.

Для кого книжка

Книжка для широкого кола читачів, для всіх, хто хоче мати здоровий скептицизм щодо експертних думок, розвинути критичне мислення та успішно протистояти інформаційному шуму.

Книга видана також російською — "Смерть экспертизы. Как интернет убивает научные знания"


ЦИТАТИ ˅

Про кризу фаховості

Ми пишаємося невіглаством. Відкидання порад фахівців прирівнюється до утвердження власної незалежності: для наших сучасників це спосіб уберегти свої страшенно крихкі его від того, щоб почути: вони в чомусь помиляються. Це нова декларація незалежності: ми вже не вважаємо очевидним певний набір фактів, а думаємо, що явними є всі факти, навіть ті, які не є безсумнівними. Усе всім відомо, і кожна думка на будь-яку тему нічим не гірша від іншої.

Коли невігластво небезпечне

Мракобісся безглуздих хрестоносців, які виступають проти щеплень, таких як актори Джим Керрі та Дженні Маккарті, звісно, потрапить на провідні телеканали чи може стати кумедним вечірнім читанням у твітері. Але коли ці або інші знаменитості, не маючи жодних знань, хапаються за міфи та невірні дані про загрозу вакцин, мільйони людей можуть знову потрапити в серйозну небезпеку, страждаючи від захворювань, таких як кір чи кашлюк, яким можна запобігти.

Чому демократія найбільше опирається експертності

Демократіям із їхнім шумним громадським простором завжди було особливо притаманно кидати виклик усталеним знанням. Власне, демократіям це властиво найбільше, бо це одна з характеристик, що взагалі створює їх. Фукідід, наприклад, описував демократичних афінян п’ятого століття до нашої ери як невтомних людей, «одержимих інноваціями», і через століття святий Павло з’ясував, що афіняни «проводили час, нічим не займаючись, окрім розмов та вислуховування нових ідей». Саме таке невтомне піддавання сумніву традиційних уявлень викликає повагу та захищається в демократичних культурах.


Про автора:

Томас Ніколс (Tom Nichols) — професор Воєнного коледжу ВМС США, запрошений професор Школи стратегічних сил ВПС США, експерт Ради Карнеґі з етики та міжнародних відносин.


Зміст:
  • Передмова

  • Вступ. Смерть фаховості

  • Розділ 1. Фахівці та громадяни
  • Розділ 2. Як розмова стала виснажливою
  • Розділ 3. Вища освіта: клієнт завжди має рацію
  • Розділ 4. Давай я за тебе це погуглю: як необмежена інформація робить нас тупішими
  • Розділ 5. «Нова» нова журналістика й у великій кількості
  • Розділ 6. Коли фахівці помиляються

  • Висновки. Фахівці та демократія

  • Примітки


ВІДГУКИ ˅
"Автор пропонує читачам дуже актуальну книжку про те, як знайти баланс між скептицизмом і довірою". — Салена Зіто, репортерка CNN, New York Post

* * *

"Томас Ніколс показує, як цифрова революція, соцмережі та інтернет допомогли піднести культ невігластва". — Роберт Лібер, професор Джорджтаунського університету


Рецензії:
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua