назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Історія, Бізнес-романи, Мемуари ::

Без ярликів. Історія успіху екс-глави модного дому Chanel

Без ярликів. Історія успіху екс-глави модного дому Chanel

КУПИТИ КНИГУ - Без ярликів. Історія успіху екс-глави модного дому Chanel


КУПИТИ КНИГУ «Без ярликів. Історія успіху екс-глави модного дому Chanel» в Kniga.biz.ua (за гривні)

КУПИТИ КНИГУ «Без ярликів. Історія успіху екс-глави модного дому Chanel» в BizLit (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Без ярликів. Історія успіху екс-глави модного дому Chanel
Автор(и): Морін Шике
Видавництво: "Моноліт-Bizz", — 2020

Опис:
Оригінал (англ.): "Beyond the Label: Women, Leadership, and Success on Our Own Terms" by Maureen Chiquet

Цілеспрямована. Сором'язлива. Лідер. Дружина. Мати. На думку Морін, ми всі живемо у рамках категорій — ярликів, які розповідають світу і нам, хто ми і якими повинні бути. Про одні ярлики ми мріємо, інших боїмося або вважаємо їх негідними себе. Але щоб наше життя було по-справжньому нашим, маємо навчитися проявлятися у цьому світі на власних умовах.

Чи задля реалізації лідерського потенціалу жінка мусить відмовитися від своєї жіночої сутності? Аж ніяк.

Про це свідчить більш ніж успішна кар’єра Морін Шике, сильної, цілеспрямованої й при цьому надзвичайно стильної та жіночної. Вона розпочала своє сходження як стажер-маркетолог L'Oreal Paris, пройшла непростий, але яскравий шлях і зрештою впродовж дев’яти років очолювала компанію Chanel, привівши її до нових вершин.

Її книжка — щирі роздуми про життя, природу творчості та лідерства, проблему вибору і, звісно ж, про успіх, неодмінною умовою якого, на думку авторки, є глибоке прийняття себе і здатність відмовитись від ярликів та стереотипів заради того, що є справді важливим.

За словами Шике, суть не в тому, щоб вивчити партитуру й правильно зіграти п’єсу по нотах, а у сміливості ризикнути й створити власну інтерпретацію. Тільки так можна змінити світ.


ЦИТАТИ ˅

Дослухатися до себе

Ви матимете справжню владу лише тоді, коли навчитеся зберігати рівновагу: дослухатися до потреб і бажань тих, хто йде за вами, і водночас упевнено встановлювати певні правила й задавати настрій, щоб досягати мети. Аби інші вважали вас добрим керівником і слідували за вами, вам, звісно, варто дослухатися до них… Регулярно. Але ви обов’язково повинні чути й себе — свої потреби, поклики і тригери. Інакше кажучи, щоб вести інших, треба добре керувати собою.

Відкидаючи ярлики

Я належу до мізерних чотирьох відсотків жінок, яким удалося піднялися до ролі генерального директора. І тому відчуваю, що зобов’язана ініціювати зміни, які дадуть змогу більшому числу жінок і чоловіків досягти успіху, не зраджуючи своєї сутності. Відповідальність за зміни лежить на кожному з нас. Відкидаючи ярлики, ми всі здатні звільнити своє професійне та особисте життя від упереджень і бути ефективнішими.

Грати за правилами, водночас обходячи їх

Я намагалася стати творцем свого життя, постійно ставлячи запитання про довколишній світ, занурюючись у незнайомі ситуації, вбираючи нові контексти і зрештою знаходячи інший спосіб буття. Чи готові ви поставити ці запитання собі та іншим? І чи зможете грати за правилами і водночас обходити їх, щоб виразити свою самобутність?

Секрет успіху

Найуспішніші люди — тобто ті, які будують довготривалу, різноманітну й насичену кар’єру, навіть якщо ніколи не досягають вершини, — визнають власну необізнаність, і це мотивує їх розвиватися. Вони відкидають очевидне, віддаючи перевагу незвичайному, експресивному або новому. Так виникають творчі ідеї та інноваційні компанії, які нині потрібні нам значно більше, ніж будь-коли.

Парадокси — джерело творчості

Джерелом творчості часто стають парадокси — поєднання двох суперечливих ідей, рис, задумів або об’єктів, з якого народжується щось дивовижне, несподіване, бажане. Саме ці непередбачувані комбінації роблять деяких людей надзвичайно привабливими, а продукти — бажаними. Вони не відповідають стандартам і правилам, а порушують їх, творячи щось нове.

Не буває малих можливостей

Жодна можливість ніколи не буде занадто малою для того, щоб продемонструвати свої знання, вміння і таланти; жоден начальник не буде аж таким поганим, щоб у нього не було чого навчитися. Якщо ви дивитесь на світ широко розплющеними очима, якщо готові переосмислювати і творчо опрацьовувати те, що бачите, — так, це означає позбутися ярликів, — то знайдете нагоди зарадити собі в кожній ситуації.


Про автора:

Кар’єра Морін Шике (Maureen Chiquet) воістину карколомна. Дівчина, що вивчала літературу в Єлі, подалася до Франції, аби стати стажером-маркетологом у L'Oreal Paris. За кілька років переїхала до Сполучених Штатів, де почала працювати у відділі продажів The Gap, і вельми успішно.

Згодом стала президентом Banana Republic. За її безпосередньої участі було запущено компанію Old Navy, прибутки якої за короткий час сягнули п’яти мільярдів доларів. У 2003-му Шике — керівний директор і президент американського напрямку Chanel, а з 2007 до 2016 року — генеральний директор компанії, бізнес якої за час її керівництва виріс утричі.

Звільнившись із Chanel, Морін нарешті знайшла час переосмислити свій без перебільшення колосальний досвід, результатом чого стала книжка «Без ярликів. Жіночий погляд на лідерство та успіх». Непідробна щирість, яскраві життєві ситуації, надзвичайно глибокі роздуми про місце жінки, та й узагалі творчої людини, яка прагне проявити себе, у сучасному світі, зробили книжку Морін Шике справжнім бестселером.


Зміст:
  • Вступ

  • Розділ перший. Глибоко вдихнути
  • Розділ другий. Свіжий погляд
  • Розділ третій. Довіритися шансу
  • Розділ четвертий. Польова підготовка
  • Розділ п’ятий. Знайти свій ритм
  • Розділ шостий. Тонка межа
  • Розділ сьомий. Залишити слід
  • Розділ восьмий. Узяти під контроль
  • Розділ дев’ятий. Отримати все й одразу
  • Розділ десятий. Поклик душі
  • Розділ одинадцятий. Осягнути парадокс
  • Розділ дванадцятий. Розрізати корсет

  • Подяки
  • Про авторку

НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua