НОВИНИ від 01.02.2008


Страх регресії переслідує генеральних директорів

Зважаючи на безлад на глобальних фінансових ринках, не дивно, що впевненість у завтрашньому дні серед керівників бізнесу повільно, але впевнено, пішла на спад. Страх регресії не дає спокійно спати багатьом генеральним директорам сьогодення.

За даними 11-го щорічного опитування Global CEO Survey, яке проводиться компанією PriceWaterhouse Coopers, це перший випадок зниження впевненості генеральних директорів із 2003-го року.

Тероризм та загроза епідемії — два аспекти, які найбільше турбують керівників бізнесу. Їх побоюються 31% та 28% відповідно. Зростає побоювання інших ризиків, таких як: постачання енергії, глобальні катаклізми, тощо.

Найбільш відчутне падіння впевненості у завтрашньому дні спостерігається у Північній Америці, де відсоток керівників "надзвичайно впевнених" щодо зростання склав лише 35%, порівняно із 53% у минулому році.

На вісім відсотків скоротилася впевненість у завтрашньому дні європейських генеральних директорів. За результатами останнього опитування вона склала тільки 44%.

Проте така тенденція виявилася притаманною не всім країнам, які взяли участь в опитуванні. По суті, деякі з них показали відчутне зростання впевненості. Наприклад, країни Азійсько-Тихоокеанського регіону, Латинської Америки, а також Центральної та Східної Європи зуміли підвищити відсоток впевненості керівників бізнесу до 55%.

Відсотки зростання впевненості виявилися особливо високими у Китаю та Індії. У цих країнах 73% та 90% генеральних директорів відповідно наголосили на тому, що вони абсолютно впевнені у перспективах, які очікують їх протягом наступних 12-ти місяців.

"Кредитна криза та сповільнення розвитку західних економік стали основними факторами зниження впевненості генеральних директорів у завтрашньому дні", — пояснює Семюель ДіПіаза (Samuel DiPiazza), генеральний директор PwC.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua