НОВИНИ від 19.09.2008


Менеджери починають з більшою лояльністю ставитись до віддалених співробітників

Більшість менеджерів, якщо їх запитати, скажуть, що їм набагато простіше працювати з командою, до якої завжди є прямий доступ і яку вони можуть бачити. Але, зважаючи на постійне зростання тенденцій глобальної комунікації та комп'ютерного зв'язку, дні, коли роботодавець може наполягати на постійному перебуванні співробітника в офісі компанії, схоже, добігають до свого кінця!

Кількість людей, які працюють віддалено, за останні кілька років зросла надзвичайно суттєво. Такі дані дослідження, проведеного UK Confederation of British Industry спільно з рекрутинговою компанією Pertemps.

Майже половина з понад 500 роботодавців, які взяли участь в опитуванні, визнали, що тепер вони змушені пропонувати можливості дистанційної роботи своєму персоналові. Для порівняння, два роки тому їх було лише 14%, а у 2004-му році — тільки 11%.

Ці дані віддзеркалюють результати іншого дослідження, проведеного організацією World at Work в США та Канаді, учасниками якого стали 2700 роботодавців. За його даними більше, ніж 4 із 10-ти американських компаній сьогодні пропонують можливості дистанційної праці.

Інше дослідження, проведене організацією Telework Exchange у липні цього року, доводить, що дозвіл американським працівникам проводити всього лише два дні на тиждень за віддаленою роботою, зекономить для країни $38 млрд. на рік (це кошти, які могли б бути витрачені на пальне).

Висока вартість роботи в офісі та ті стреси, яким піддаються офісні співробітники, стали основною причиною зростання популярності дистанційної праці. Джон Крідленд (John Cridland), директор відділу CBI, стверджує: "Рамки традиційного восьмигодинного офісного робочого дня стають дедалі більш розмитими. Роботодавці починають розуміти і використовувати переваги віддаленої праці, особливо розуміючи те, що економіка прямує до більш непевних часів", — додає він.

Ще одною перевагою дистанційної роботи є простота балансування між роботою та особистим життям для працівника.

А зважаючи на підвищення надійності та доступності технологій, можна очікувати, що популярність дистанційної праці лише зростатиме.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua