НОВИНИ від 03.11.2008


Підвищення зарплатні? Жодних шансів!

Ваші витрати на комунальні послуги, підтримання здорової форми та харчування можуть постійно зростати. Але якщо ви вірите у підвищення зарплати, для того щоб покрити всі ці витрати — можете навіть не сподіватись.

Два нових нещодавніх опитування вказують на те, що роботодавці почали переглядати свої компенсаційні бюджети на наступний рік. І вони не збираються заохочувати тих співробітників, які попросять про підвищення.

Дослідження, проведене HR-консалтинговою компанією Hewitt Associates виявило, що багато роботодавців запланували менше, ніж очікувалося, підвищення зарплат на 2009-ий рік. А якщо бути до кінця відвертими — вони вірять, що працівники будуть вдячні їм вже за саму можливість зберегти за собою роботу.

Значна кількість працівників може очікувати скорочення компенсаційних та бонусних програм.

У той же час, дослідження, проведене компанією Watson Wyatt виявило, що близько половини компаній почали перегляд компенсації та загальної філософії формування бонусів у зв'язку із поточною економічною кризою.

Опитування Hewitt, в якому взяло участь 411 великих компаній, виявило, що більше, ніж чотири з 10-ти почали перегляд стратегій зарплатних бюджетів та компенсаційних програм. Зважаючи на це, заплановане зростання зарплатні знизиться щонайменше на 1% у наступному році. Чи іншими словами — підвищення зарплатні як для погодинних, так і для постійних працівників складе всього лише 3,1% — а це найнижчий показник з часу трагедії 9/11.

Дві третини компаній планують зменшити рівень бонусів більше, ніж на 10% у цьому році. А 42% опитаних планують зробити це у наступному.

Але не все так погано, як могло здатися на перший погляд. Опитування робить очевидними хороші новини для найбільш ефективних працівників. Близько 4-х із 10-ти компаній зарезервували високий рівень підвищення зарплат для своїх найбільш ефективних та результативних співробітників. А майже чверть роботодавців формує спеціальні бонусні програми для таких працівників.

І як завжди — професіонали у попиті. Якщо ви належите до працівників, які вдало справляються зі своїми обов'язками і показуєте високу результативність — тоді економічна криза вам не страшна.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua