НОВИНИ від 10.11.2008


Новий світовий фінансовий порядок

Основні новітні світові економіки (індійська та китайська) можуть обійти Захід за рівнем світової частки ВВП вже протягом найближчих п'яти років. А це, в свою чергу, означатиме, що відбувся надзвичайно потужний перерозподіл світової економіки, на який обов'язково потрібно зважати міжнародним корпораціям.

Дослідження, проведене компанією PricewaterhouseCoopers, виявило, що розвинуті економіки набагато більше постраждають від фінансової кризи, ніж ті, які лише починають зароджуватися (особливо, у Індії та Китаю). Як наслідок, ми побачимо процес перерозподілу економічної влади та зміщення фінансового "центру тяжіння".

До 2013-го року частка новітніх економік у міжнародному монетарному фонді може сягнути половини світового ВВП (тобто збільшитися на 43,7%, порівняно з показниками 2007-го року).

Джон Говксворт (John Hawksworth) голова напрямку макроекономіки у PricewaterhouseCoopers LLP стверджує: "Дивовижно бачити таке потужне зміщення світового ВВП від розвинутих до новітніх економік, яке може трапитися за такий короткий проміжок часу — всього якихось 5 років. Якщо прогнози виявляться точними, то вже у 2013-му році більша частка ВВП належатиме цим економікам, які сьогодні розвиваються шаленими темпами".

Хоча США залишаться на першому місці у світі, у 2013-му році їхня частка ВВП зменшиться до 18,8%, порівняно із 21,3% сьогодні (у 2007-му).

При цьому Китай може обійти Європу і опинитися на другому місці у світі, тоді як Індія — вперше за весь час її існування — може залишити позаду Японію.

Росія та Африка можуть обійти Великобританію, чия частка світового ВВП за прогнозами скоротиться до 2,9%, порівняно із 3,3% у 2007-му році.

Ян Коулман (Ian Coleman), голова напрямку новітніх ринків у PwC розповідає: "Цікаво поаналізувати, яким чином зміщуються акценти британських інвесторів та вкладників з інших країн. Якщо раніше новітні економіки (китайська, індійська та інші) розглядалися тільки як місце, де можна отримати дешеву робочу силу, то вже сьогодні вони перетворюються на потужні і самодостатні ринки збуту, які можуть скласти конкуренцію найпотужнішим світовим державам".

Менеджерам, у свою чергу, пора готуватися до абсолютно нового міжнародного управлінського середовища, зважаючи на полегшення перетікання некваліфікованої робочої сили між розвиненими та новітніми економічними ринками.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua