НОВИНИ від 16.01.2009


Вимушені злиття як тенденція 2009-го року

Зважаючи на ускладнення економічних умов у 2009-му році, експерти очікують на зростання кількості так званих "вимушених злиттів". Компанії, які потрапили в умови найбільшої економічної скрути, будуть поглинатися більшими, стабільнішими та потужнішими "гравцями".

"Ландшафт корпоративних угод буде керуватися стресовими інвестиціями, включаючи такі галузі як фінансова, сервісна, автомобільна та споживча", — стверджує представник PricewaterhouseCoopers Роберт Філек (Robert Filek).

"Компанії, які відчувають труднощі, будуть поглинатися більшими та потужнішими гравцями. Вони фактично будуть змушені йти на це заради виживання".

Звісно, у деяких галузях спостерігатиметься більш висока активізація, ніж в інших. За даними дослідження PwC, консолідація торкнеться фінансового ринку та страхування.

У технологічній сфері найпотужніші гравці "матимуть перевагу найнижчих цін на протязі останніх десятиліть". Натомість, невеликі компанії перебуватимуть у пошуку вигідних партнерств, альянсів та інших симбіозних формацій, які допомогли б їм втриматися "на плаву".

Проблеми зачеплять і сферу охорони здоров'я. Її очікує реструктуризація та модернізація, яка могла б зробити медицину більш доступною за рахунок скорочення витрат у цій галузі.

Існує також ймовірність того, що деякі державні компанії переходитимуть у приватну власність, оскільки саме таким чином вони зможуть вберегтися від можливого банкрутства.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua