НОВИНИ від 27.01.2009


Рейтинг спеціальностей MBA 2008 від Business Week

Business Week запропонував корпоративним рекрутерам оцінити програми MBA, базуючись на 12 функціональних сферах та спеціальностях. Нижче наведені результати цієї оцінки.

Чи справді МВА-програми, які незмінно займають перші місця у щорічних рейтингах бізнес-шкіл, є найкращими у всіх можливих сферах? З точки зору компаній, які наймають випускників цих програм, відповідь очевидна: "Ні!" Звісно, школи на зразок Northwestern's Kellogg School of Management, а також the University of Chicago's Booth School of Business завжди заслуговували найвищу похвалу від роботодавців. Але якщо вам потрібен спеціаліст в якійсь конкретній галузі (наприклад фінансовій чи операційній) — тоді вам не завадить більш глибоко досліджувати ринок МВА.

Саме тому представники Business Week запропонували рекрутерам оцінити "найсильніших" випускників у різних функціональних сферах, таких як маркетинг, глобальний бізнес, облік та комунікативні навички. Маючи ці дані вони створили рейтинги з урахуванням різних сфер та спеціальностей.

Топові МВА-програми досягнули визначних результатів у різних категоріях, що зовсім не дивно. На першому місці опинилася школа Chicago Booth. Вона зуміла потрапити до топ-10 у кожній із 12 сфер, які оцінювалися. Не далеко від неї відстали Stanford's Graduate School of Business та Northwestern's Kellogg, кожна з яких отримала почесне місце у топ-десятці в 11-ти сферах. При цьому Kellogg виявилася першою у таких сферах, як маркетинг, командна робота, загальне управління, глобальна конкуренція, комунікативні навички та кар'єрні сервіси.

Втім, найцікавіші результати можна виявити, якщо не зациклюватися на фаворитах, а звернути увагу на слабші школи. Так, Carnegie Mellon's Tepper School of Business, яка посідає 19-ту позицію в загальному заліку, потрапила до топ-10 у шести категоріях, при цьому посівши друге місце у сфері операцій/виробництва та третє у сфері покращень. Інша школа, Marriott School at Brigham Young University (22 позиція у загальному заліку) посіла четверту позицію в обліку за оцінкою рекрутерів.

Цікаво й те, що деякі "другорядні" програми, які ніколи не потрапляли у топові рейтинги бізнес-шкіл, також зуміли достойно показати себе у рейтингу спеціальностей. До них належать University of Rochester's Simon School, Babson College, Thunderbird School of Global Management, Michigan State's Broad Graduate School of Management. Кожна з цих шкіл зуміла потрапити до переліку топ-10 хоча б у одній категорії.

Таблиці рейтингів:








  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua