НОВИНИ від 22.06.2009


Компанії ігнорують проблему старіння робочої сили

Один лише той факт, що сьогодні на вулиці залишилося багато кваліфікованих молодих спеціалістів, ще зовсім не свідчить, що проблема старіння робочої сили повністю вирішена.

Опитування, проведене Boston Consulting Group спільно з European Association for People Management (EAPM), виявило, що майже половина європейських компаній не замаються плануванням наступності та заміни працівників на їхніх місцях у перспективі довшій, ніж на один рік вперед.

А це, в свою чергу, означає, що сучасна рецесія принесла із собою подвійні тиски, пов'язані із падінням народжуваності, а також із масовим відходом на пенсію покоління так званих "бейбі бумерів" (людей, які народилися після другої світової війни).

Компанії, змушені займатися скороченням витрат та персоналу, через деякий час можуть із подивом виявити, що у них не вистачає людей, які могли б успішно виконувати робочі завдання. Саме тому менеджерам сьогодні потрібно докладати все більше зусиль для того, щоб попередити негативний довгостроковий вплив своїх попередніх дій та рішень, часто прийнятих поспіхом під тиском наступаючої світової економічної кризи.

"Через 10 років люди стануть найбільш рідкісним та, безперечно, найціннішим ресурсом компанії, — стверджує Рейнер Страк (Rainer Strack), співавтор дослідження та провідний партнер Boston Consulting Group. — Вже сьогодні компаніям потрібно розуміти, яким чином будуть розвиватися їхні люди, як вони зростатимуть та яким чином буде розвиватися попит на працівників".

Рецесія замаскувала проблеми, пов'язані зі старінням робочої сили. Але це тимчасове явище. Компанії, які мислять і планують на крок вперед, повинні розуміти, що тільки зв'язок їхніх людей та бізнес-стратегій, ефективна оцінка результативності та постійне вдосконалення HR-практик може дозволити досягнути успіху в майбутньому.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua