НОВИНИ від 26.10.2009


Зарплатня топ-менеджерів не залежить від кризи

У 2007-2008-му роках ринок акцій США впав на 37%, а ринок праці скоротився на 2,6 мільйонів робочих місць. Економічний хаос призвів до того, що показники результативності абсолютної більшості компаній у 2008-му році виявилися куди нижчими, ніж у 2007-му. Було звільнено сотні тисяч працівників. Здавалося б, всі сфери потрапили під вплив нещадної економічної кризи.

Як виявилося — не всі. Тому що у вихорі рецесії, гіршої за яку світ не спостерігав протягом останніх 50-ти років, одна група все-таки виявила імунітет до негативних змін.

За даними дослідження, в якому взяли участь 2700 компаній, проведеного незалежною дослідницькою організацією The Corporate Library, середня щорічна компенсація генеральних директорів скоротилася на маже непомітних 0,08% у 2008 році. Більше того, три чверті генеральних директорів, які брали участь в опитуванні, підтвердили, що їм не лише не знизили, але навпаки — підвищили базову зарплатню.

Якщо ж взяти до уваги всі бонуси, опціони, та додаткові виплати — так звана "загальна компенсація" — тоді цифри показують середнє падіння на 6,4%, тоді як лише 56% генеральних директорів говорять про зниження загальної компенсації у 2008-му році.

Вочевидь, така ситуація ще раз показує нам, наскільки далеким від реальності є поняття "плата за ефективність" (performance related pay), яке так люблять використовувати топ-менеджери всіх масштабів, описуючи свою роботу.

Беручи до уваги таку жахливу невідповідність між зарплатою та результативністю, зовсім не дивно, що довіра людей до керівників продовжує залишатися на дуже низькому рівні.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua