НОВИНИ від 24.11.2009


Чи мають сьогоднішні лідери навички для того, щоб керувати завтра?

Існує значний розрив між лідерськими навичками, притаманними організаціям сьогодні, і тими, які будуть необхідні їм вже через якихось п'ять років. Такі дані нового дослідження, проведеного Center for Creative Leadership (CCL).

Менеджери США, Індії та Сингапуру, які взяли участь у опитуванні CCL, серед найважливіших для завтрашніх лідерів навичок назвали:

  1. Вміння вести за собою людей
  2. Стратегічне планування
  3. Здатність надихати
  4. Управління змінами

Саме ці категорії належать до найслабших рис сучасних лідерів.

"Коли йдеться про управлінські таланти, часто виявляється, що у компаніях не вистачає всього необхідного для того, щоб справлятися з найбільшими викликами найближчого майбутнього. У CCL ми називаємо це "управлінський розрив", — розповідає Сильвестр Тейлор (Sylvester Taylor), керівник CCL та один з ініціаторів дослідження. — Хороша ж новина полягає в тому, що компаніям все ще не пізно взятися за розвиток цих навичок у своїх людях".

В опитуванні CCL взяли участь 2200 лідерів із 15-ти компаній. Серед запитань, на які пропонувалося дати відповідь, було запитання про найважливіші лідерські навички. Респондентам пропонувалося скласти власний рейтинг із 20-ти управлінських навичок, базуючись на їхній важливості для лідерів через 5 років, а також на тому, наскільки лідери розвинуті у цих напрямках зараз.

Дослідження також показало, що США, Індія та Сингапур мають багато чого спільного. Респонденти всіх країн назвали здатність "вести людей" — тобто знати, кого наймати, як спрямовувати та мотивувати найталановитіший персонал — найважливішою управлінською навичкою для майбутнього. "Стратегічне планування" — що означало вміння "перекласти" візію на реалістичну мову бізнес-стратегії — опинилося на другому місці за важливістю.

Базуючись на цих результатах дослідження, CCL створила "індикатор управлінського розриву" (Leadership Gap Indicator) — інструмент оцінки, який має на меті визначення та вимірювання лідерських характеристик, найважливіших для їхньої успішної роботи в майбутньому.

Детальні результати дослідження — "The Leadership GAP" (PDF, 1,04 MB)

За інформацією Chief Learning Officer.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua