НОВИНИ від 03.06.2010


Агресивність шкодить вашій кар'єрі

Дослідження, проведене Мельбурнською бізнес-школою, показує, що люди, які часто не можуть стримати своїх негативних емоцій та втрачають терпіння — набагато рідше стають успішними бізнес-лідерами.

Дослідження, проведене професором Яном Вільямсоном (Ian Williamson) та організаційним психологом Керол Джіл (Carol Gill), виявило, що індивіди, які здатні розпізнати свої негативні відчуття та обрати правильну реакцію, зазвичай досягають вищого ступеню ефективності, ніж їхні колеги. Натомість ті люди, які не вміють об'єктивно оцінювати свої емоції і занадто гостро реагують на будь-які подразюючі фактори (іншими словами — швидко втрачають терпець), не здатні проявити в повній мірі свій лідерський потенціал.

Вільямсон та Джіл називають здатність відділити себе від своїх емоцій "психологічною гнучкістю".

"Психологічна гнучкість — це здатність розуміти думки, почуття та емоції, які вас опановують та свідомо вгамовувати непродуктивні емоції, завжди обираючи адекватну та продуктивну реакцію", — пояснює Керол Джіл.

"Працівники, які володіють високою психологічною гнучкістю, реагують зважено, а не "реактивною", що дозволяє їм краще контролювати ситуацію, а також залишатися максимально ефективними та продуктивними навіть у найскладніших емоційних ситуаціях, зменшувати ймовірність виогорання".

Хороша новина для тих людей, які завжди вважалися занадто емоційними, полягає в тому, що психологічній гнучкості можна навчитися. Це передбачає тренування людей розпізнавати свої думки та відчуття та контролювати свою поведінку, базуючи свої дії на цілях та цінностях, а не на зовнішніх подразниках.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua