НОВИНИ від 01.12.2011


IBM, General Mills та Procter & Gamble очолюють рейтинг найкращих компаній для лідерів

IBM, General Mills та Procter & Gamble очолили перелік найкращих компаній для лідерів (Global Top Companies for Leaders) у 2011 році. Даний рейтинг складається за результатами детального дослідження, яке проводиться консалтинговою компанією Aon Hewitt спільно зі стратегічною організацією RBL Group та виданням Fortune.

Переможці цьогорічного дослідження ретельно вибиралися та оцінювалися незалежними суддями за спеціальним переліком критеріїв, таких як: якість лідерських практик та культури, приклади лідерського розвитку в глобальному контексті, зв'язок бізнесу та стратегії лідерства, результативність бізнесу та репутація компанії.

Дослідження виявило міцний зв'язок між стратегією бізнесу та стратегією лідерства. Всі компанії проголосили чіткі наміри щодо інвестицій у бізнес як стратегічну імперативу. Близько 85% компаній здатні пояснити, яким чином інвестиції в лідерство впливають на фінансову результативність.

Близько 92% компаній стверджують, що їхні акціонери розуміють, яким чином стратегія лідерства створює цінність.

Переможці рейтингу використовують спеціалізовані метрики для оцінки ефективності програм розвитку лідерства та власної здатності підтримувати притік лідерів до компанії. Крім того, всі компанії з цього рейтингу проводять оцінку власних програм управлінської спадковості (succession management programs), тоді як всього 48% інших компаній можуть похвалитися тим самим.

92% компаній, які брали участь у рейтингу, також проводять оцінку процесу розвитку лідерства, порівняно з 61% у інших компаніях. 84% компаній оцінюють програми розвитку людей з високим потенціалом, порівняно із 49% у інших компаніях.

Не останнім критерієм, який також оцінюють компанії, яким вдалося досягнути найкращих результатів у сфері лідерства, є спроможність заповнювати вакансії внутрішніми кандидатами (тобто людьми, які виросли в компанії).

А ось як виглядає топ-25 найкращих компаній для лідерів:

  1. IBM
  2. General Mills Inc.
  3. The Procter & Gamble Co.
  4. Aditya Birla Management Corp.
  5. Colgate-Palmolive Co.
  6. Hindustan Unilever
  7. ICICI Bank Ltd.
  8. McDonald's Corp.
  9. Whirlpool Corp.
  10. PepsiCo Inc.
  11. General Electric Company
  12. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. (BBVA)
  13. Natura Cosmeticos
  14. Deere & Company
  15. 3M Company
  16. Eli Lilly and Company
  17. McKinsey & Company
  18. L'Oreal
  19. Unilever plc
  20. Siemens AG
  21. Intel Corporation
  22. China Vanke Co., Ltd.
  23. Wipro Limited
  24. Bharti Airtel Limited
  25. Novartis AG







  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua