НОВИНИ від 06.12.2012


Активний перехід лідерів на різні посади всередині компанії сприяє збільшенню прибутків

Компанія CEB, яка надає консалтингові послуги, провела дослідження і визначила, що організації з правильно налаштованим процесом переходу лідерів на різні посади (leadership transition process) отримують у середньому на 5% вищий прибуток, ніж їхні колеги та конкуренти.

CEB: Активний перехід лідерів на різні посади всередині компанії сприяє збільшенню прибутків Компанії, які застосовують інноваційні підходи до управління переходами, фокусуються не тільки на переходах лідерів, але й учасників робочих груп та команд. Такий підхід дозволяє уникнути організаційного "паралічу" та вигорання працівників, а також допомагає підвищити ціннісну пропозицію роботодавця для нових лідерів.

Дослідження CEB базується на опитуванні більш ніж 30 000 лідерів, включаючи керівників HR-відділів, а також лідерів, які нещодавно пройшли через процес переходу у великих організаціях.

Результати свідчать, що як мінімум 90% команд, які керуються транзитними лідерами досягають своїх цілей щодо результативності. Окрім того, ризик вигорання для їхніх команд на 13% нижчий, ніж у середньому. Їхні команди також демонструють на 2% вищий рівень зусиль.

З іншого боку, компанії, у яких не налагоджено ефективного процесу управлінських переходів, будуть прикро здивовані результативністю своїх менеджерів. 46% лідерів у подібних компаніях не використовують свій потенціал на повну.

Підлеглі керівників, які не беруть участь у переходах, демонструють на 15% нижчі показники результативності і на 20% частіше розчаровуються у своїй роботі чи покидають організацію.

Успішне управління переходами всередині компанії може посприяти зниженню значних ризиків бізнесу, але потрібно пам'ятати, що самі по собі переходи часто пов'язані з ризиками, і тому варто дотримуватися наступних порад:

  • кожен перехід лідерів повинен відбуватися у відповідному контексті і брати до уваги як посаду лідера, так і навколишні обставини;
  • завчасне планування переходу суттєво підвищує шанси на успіх;
  • лідерський перехід у компанії повинен сприйматися як повторюваний ключовий процес;
  • перехід повинен підтримуватися всією спільнотою працівників та управлінців у компанії.







  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua