НОВИНИ від 29.03.2013


Віддалена робота: що важливіше зручність чи кар'єра?

Якщо ви працюєте продуктивніше, ніж ваші колеги, то, напевно, саме у вас найкращі шанси зайняти посаду рівнем вище. Чи не так? Втім, не все так однозначно...

Віддалена робота: що важливіше зручність чи кар’єра?
Ілюстрація: Shutterstock
Згідно висновків дослідження Стенфордського університету, які було опубліковано у виданні Talent Management Magazine, люди, що працювали вдома, продемонстрували 13-відсоткове зростання результативності у порівнянні зі своїми колегами з офісу; але при цьому їхні шанси на просування були на 50% нижче, ніж в останніх.

Що ж, ці висновки дають поживу для роздумів. Адже дистанційна робота стає дедалі поширенішою. Так, згідно деяких оцінок, зараз більше ніж 9% американських працівників принаймні раз на тиждень працюють вдома. А відповідно до вищезгаданого дослідження, рівень втримування персоналу, що воліє трудитися поза межами фірми, є вищим, ніж працівників, які перебувають в офісному середовищі. Зрештою, чимало людей охоче відмовляються від необхідності шукати входи й виходи в лабіринтах офісної «політики» та обирають зручніші для себе форми організації праці. Проте, якщо хтось бажає мати і зручність власного офісу, і при цьому не втрачати шанс перейти на посаду вищого щабля, то варто врахувати наступні моменти.

Постійно активно прагніть до спілкування з вашим керівником та колегами. Це зовсім не означає, що ви повинні виявляти настирливість, втручатися у справи, до яких не маєте жодного відношення, чи щось випрошувати для себе. Але перевага, котру мають ваші «офісні» колеги, полягає у тому, що вони постійно контактують з шефом та при нагоді мають змогу перекинутися з ним кількома словами. Зі свого боку, керівник краще впізнає таких підлеглих та цінує те, що у будь-яку мить може отримати у них потрібну йому інформацію або залучити їх до виконання якогось термінового завдання.

Дайте знати вашому керівнику, що зацікавлені у просуванні. Дуже часто, обираючи дистанційну роботу, люди керуються міркуваннями зручності. Тож не дивно, що працедавці виходять із припущення — ви працюєте вдома, бо вам так краще; і, відповідно, кар’єрне зростання для вас не головне... Тому, спілкуючись з керівником один на один, відверто скажіть йому, які ваші цілі та чого ви очікуєте від компанії.

Потрапляйте у поле зору боса. Ваш керівник — людина зайнята; до того ж, дуже часто спрацьовує принцип «з очей геть — з серця геть». Тому пригорайте до себе увагу керівників, беручи активну участь у нарадах або зголошуючись, коли треба виконати важливі й важкі завдання. Окрім того, активно спілкуйтесь з іншими працівниками. Врешті-решт, люди не мовчать, і з часом, позитивні розмови про «когось» дійдуть до потрібного адресата.

Слідкуйте за тим, що відбувається в компанії. Одна із переваг дистанційної роботи — це те, що вас ніхто не відволікає на теревені «ні про що». Проте це також є й мінусом. Бо до вас не доходять плітки, скажімо, про потенційні реорганізації або про те, що хтось думає про звільнення. Але, якщо вас цікавлять можливості просування, то потрібно знати, що діється в організації. Тому, як мінімум, слідкуйте за інформацією, яку причетні до компанії люди залишають у блогах, Facebook чи Twitter, беріть участь в онлайн-форумах.

Будьте готові в разі потреби працювати в офісі. Дуже часто зміна посади означає також й зміну в організації праці. Чи насправді ви готові щоденно кудись їхати, стояти в пробках в обмін на дещо більшу зарплату та престижнішу посаду? Відповідаючи на це запитання, будьте щирі перед собою та своїм шефом.

Загалом, не варто сподіватися, що вас розглядатимуть як пріоритетну кандидатуру на управлінську посаду лише тому, що ви працюєте продуктивніше за інших. І причина не в тому, що менеджери вперто не бажають помічати ваші результати. Сама природа людини така, що спонукує керівників, в першу чергу, звертати увагу на працівників, які перебувають поблизу. Отже, не очікуйте, що вас помітять. Дійте активно, намагайтесь частіше потрапляти у поле зору вашого шефа.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua