НОВИНИ від 25.02.2014


MIT Technology Review: 50 «найрозумніших» компаній світу 2014

Щороку MIT Technology Review складає рейтинг 50 найбільш проривних компаній світу. Вперше в списку не виявилося компанії Apple.

MIT Technology Review: 50 «найрозумніших» компаній світу Цього року рейтинг MIT змінив свою назву: «проривні» (Disruptive) замінили на «найрозумніші» (Smartest). Також цього року було вирішено нумерувати компанії, що потрапили в список (раніше їх розміщували за абеткою). І ще рейтинг цього року відрізняється від попередніх тим, що в ньому вперше немає Apple.

Очолює рейтинг компанія Illumina, яка спеціалізується на дослідженнях генома людини. Компанія, за версією видання, претендує на безумовне лідерство в галузі, що бурхливо розвивається, і вже зараз зробила гігантський прорив, випустивши систему HiSeq X Ten, яка дозволить секвенувати геном людини всього за $ 1000 .

У першій п'ятірці також передбачувано опинилися Tesla Motors, Google і Samsung, а замикає її розробник CRM-систем Salesforce.com. MIT зазначає, що пошуковий гігант нарешті став чимось більшим, ніж просто продавцем реклами. А корейського виробника похвалили за лідерство на ринку смартфонів.

У список найбільш інноваційних компаній вперше за два роки не потрапила Apple. Укладачі рейтингу окремо відзначили, що репутація, масштаб бізнесу і попередні заслуги для них не мали значення: вибиралися ті компанії, які пропонують проривні інновації на поточний момент. У Apple, таких торік, за версією видання, не було. У попередні роки в MIT відзначали компанію за розробку Siri і випуск Retina-дисплеїв для планшетів і ноутбуків.

Зі знакових лідерів галузі не потрапив до рейтингу і Facebook. Зате в списку є його конкурент Snapchat, що злетів торік.

Помітно представлені в рейтингу хмарні сервіси (Dropbox і Box), модні додатки (Uber, Evernote) та ігрові проекти (Valve і Oculus VR).

Головним проривом цього року укладачі рейтингу назвали компанію Jawbone, яка зробила фітнес-браслети мейнстрімом.

Повний рейтинг виглядає наступним чином:

50 «найрозумніших» компаній світу 2014 (50 Smartest Companies 2014)

За інформацією Slon.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua