НОВИНИ від 01.12.2005


Всесвітня інтернет-виставка

Швеція приступила до створення інтернет-проекту небачених масштабів. Його розробка обійдеться в мільйони доларів і займе близько трьох років.

Всесвітня торговельна виставка проходить кожні п'ять років і триває шість місяців. Остання така виставка проходила в Японії й закінчилася у вересні 2005 р. Її відвідало близько 22 млн. чоловік. Наступна пройде в Китаї в 2010 р. і розрахована на 70 млн. відвідувачів.

Шведський уряд та організації, відповідальні за проведення Всесвітньої торговельної виставки, вирішили створити аналогічний інтернет-проект. Його ціль — залучити до виставки молоду аудиторію й інших людей, які не мають можливості перенестися на інший кінець Земної кулі й особисто відвідати цей грандіозний захід.

У результаті амбіційного онлайнового проекту буде створена віртуальна подоба всіх стендів, павільйонів та експонатів величезної виставки. Там будуть представлені більше ста країн і десятки тисяч компаній. Проект отримав назву Internet World Expo (Всесвітня інтернет-виставка). Вона стане віртуальною енциклопедією бізнесу різних держав, а також енциклопедією культури та музики. Розробники хочуть створити щось небачене — великий інтерактивний сайт, насичений мультимедійними вставками та тривимірною графікою. Відповідно до розрахунків, цей унікальний веб-ресурс будуть відвідувати близько 40 млн. чоловік у добу, переважно у віці 15-24 років.

"Завдяки Всесвітній інтернет-виставці стане можливим вийти на цільову аудиторію, яка не зацікавлена в участі в торговельних виставках у тому вигляді, в якому вони проводяться зараз", — говорить Стаффан Бьорк (Staffan Bjorck), представник Міністерства закордонних справ Швеції, який теж бере участь у цьому амбіційному проекті. Зрозуміло, що він має на увазі. Участь у таких заходах — дуже дороге задоволення, що не кожній фірмі по кишені. Експозиції деяких країн заради економії коштів об'єднуються на одному стенді. Інтернет — інша справа. На Всесвітній інтернет-виставці місце найдеться кожному.

Планується, що роботи над проектом будуть тривати протягом трьох років, так що сайт запрацює не раніше 2008 р. Перший грант у розмірі 200 тис. євро на створення величезного сайту виділила французька компанія Bureau International des Expositions, організатор виставки. Стільки ж виділить шведський уряд. Цих грошей вистачить на те, щоб запустити проект, а далі прийдеться шукати додаткові джерела фінансування.

Джерело — Webplanet.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua