НОВИНИ від 13.12.2005


Financial Times: другий щорічний рейтинг європейських бізнес-шкіл

Опубліковано другий щорічний рейтинг європейських бізнес-шкіл за версією Financial Times. Десять з двадцяти бізнес-шкіл, що займають верхні позиції в рейтингу, розташовані у Великобританії. Лідирує в списку London Business School.

Даний рейтинг є зведеним і складено за даними чотирьох попередніх рейтингів Financial Times, у кожному з яких були власні критерії оцінки. Так, рейтинг програм МВА оцінює дослідницькі результати викладачів, тоді як у рейтингу Masters in Management такого критерію немає. Також, при складанні рейтингів програм EMBA враховується рівень зарплат випускників, а при складанні рейтингів програм executive education — ні.

У процесі оцінки бізнес-шкіл враховувалися дані, що зібрані в процесі підготовки наступних рейтингів за 2005-й рік: рейтинг програм full-time МВА, рейтинг програм executive education, рейтинг European Masters in Management 2005, рейтинг програм EMBA. Школи, які набрали найбільшу кількість очок, мають особливо хороші показники в одному з типів програм.

Сумісні програми оцінювалися лише за тими параметрами і даними, які мають відношення до європейської школи. Так, для оцінки викладацького складу WHU були використані дані тільки по цій школі (а не по викладачах Kellogg). Те ж саме торкалося і викладачів Essec, де дані по викладачах партнерської школи Mannheim не враховувалися.

Рейтинг European Business Schools оцінює саме школи, а не програми. Саме тому Cems — одна з кращих програм рейтингу Masters in Management 2005 — не була включена в дану таблицю. Програма Chicago Business School ЕМВА, що реалізується в Лондоні, також не оцінювалася в рейтингу, оскільки вона не є європейською програмою.

Рейтинг Бізнес-школа Країна
1 London Business School Великобританія
2 Insead Франція/Сінгапур
3 IMD Швейцарія
4 Iese Business School Іспанія
5 Instituto de Empresa Іспанія
6 HEC Paris Франція
7 University of Oxford: Said Великобританія
8 London School of Economics and Political Science Великобританія
9 City University: Cass Великобританія
10 Imperial College London: Tanaka Великобританія

Джерело — E-xecutive.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua