НОВИНИ від 31.01.2006


США очолюють список "спамерських націй"

Антивірусна компанія Sophos опублікувала черговий квартальний звіт із списком дванадцяти держав світу, що найбільше помічені у використанні спаму. Як і раніше, перше місце займають США. Правда, тепер у рейтингу з'явилася інтрига.

Інтрига складається з двох частин. По-перше, американським спамерам вперше не вдалося узяти на себе більше чверті всього сміттєвого трафіку: у четвертому кварталі 2005-го року на їх частку припало всього лише 24,5% від загального об'єму спаму, що було відловлено фільтрами Sophos. По-друге, Китай, який насолоджується плодами цифрової революції, нарешті наступив на п'яти США, забезпечивши 22,3% від світового об'єму спаму.

Нагадаємо, що ще в жовтні минулого року на частку американських спамерів припадало 26,3% спам-трафіку, а рівно рік тому цей показник і зовсім складав 41,5%. Тобто, очевидно, що ухвалення законів про боротьбу з несанкціонованими розсилками та мільйонні штрафи, заплачені розореними "королями спаму" в минулому році, зіграли свою роль. Правда, обіцянка Біла Гейтса про те, що до 2006-го року проблема спаму буде вирішена раз і назавжди, теж виявилася тільки обіцянкою.

"Брудна дюжина" спамерів за версією Sophos виглядає наступним чином:

  1. США: 24,5%
  2. Китай: 22,3%
  3. Південна Корея: 9,7%
  4. Франція: 5%
  5. Канада: 3%
  6. Бразилія: 2,6%
  7. Іспанія: 2,5%
  8. Австрія: 2,4%
  9. Тайвань: 2,1%
  10. Польща: 2%
  11. Японія: 2%
  12. Німеччина: 1,8%

За інформацією CNET, Internet.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua