НОВИНИ від 12.05.2006


Чи дійсно жінки в сфері IT отримують менше?

Дослідження показує, що 49% опитаних вважають твердження, висунуте у заголовку, правдивим. І, звісно, всі вони прагнуть, щоб їхні роботодавці не робили різниці між жінками та чоловіками, коли йдеться про компенсаційний пакет.

Половина жінок, які працюють у сфері IT сверджують, що вони отримують менше, ніж їхні колеги протилежної статі. Опитування 433-х жінок в IT виявило, що 49% вважають, що їхній компенсаційний пакет "не йде в порівняння з компенсаційним пакетом чоловіків на ідентичних посадах".

62% жінок вважає, що компанії, на які вони працюють, не мають доволі прозорої структури платежів і не намагаються створити чітких методів, за якими нараховується заробітна платня, бонуси та додаткові доплати і переваги, такі як робоча машина чи телефон.

Дослідження також показує, що дві третини (67%) жінок не знають, чи проводить компанія перевірки щодо правильності і рівності компенсаційного пакету для чоловіків та жінок. Майже три чверті (72%) покращили б свою думку про роботодавців, якби вони наполягли, щоб компанія займалася такою перевіркою. 80% вважає, що така перевірка повинна бути обов'язковою.

Gillian Arnold, голова представництва інтелектуальних жінок на IT Форумі, стверджує: "Без різниці, чи є така відмінність в зарплаті вигаданою, чи справжньою — це та річ, яка заставляє жінок діяти. Якщо жінка вважає, що її зарплата є меншою, ніж у її колег, при тому, що вони виконують однакову роботу і мають однаковий досвід, тоді жінка починає діяти".

"Сучасна ситуація передбачає, що прозорість формування зарплати та компенсаційних пакетів може стати у величезній нагоді для уникнення подібних проблем", — додає вона.

За інформацією Silicon.com.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua