НОВИНИ від 17.05.2006


Зміна підходу до річного бюджету може покращити Ваш бізнес

Робота над змінами концепції щорічного бюджету може призвести до покращення роботи бізнесу, зробити компанії більш відповідальними та динамічними, дати їм можливість розподіляти ресурси та повністю контролювати їх продуктивність. Такі дані нового дослідження.

Дослідження, проведене організацією Business Intelligence, було спрямовано на такі американські компанії, як Boston Scientific, Herman Miller, Nordea, Statoil, Tomkins та UBS GWMBBВ, які або взагалі відмовилися від використання річного бюджету, або ж радикально переглянули його ролі та функції.

Як виявилося, такі компанії працюють над удосконаленням рішень, які б могли перекласти частину функцій, що раніше виконував бюджет, на інші засоби. Цими засобами є квартальні плани, гнучкі прогнози (випускаються один раз на 5-6 кварталів), 2-х або 3-річні бізнес-плани, низхідне встановлення цілі та висхідне планування, система збалансованих індикаторів та інші засоби управління діяльністю.

Такі зміни, якщо тільки вони зроблені вчасно і там, де потрібно, призводять до розвитку культури діяльності, персонал стає більш відповідальним, а стимули до роботи відокремлюються від виключно цілей бюджету.

"Незадоволення щорічним бюджетом — це симптом зростаючої кризи в сфері управління діяльністю, — стверджує автор дослідження James Creelman. — Більшість менеджерів погоджуються, що річний бюджет, як і інші засоби, що колись виконували вимоги бізнесу індустріального віку, тепер не можуть справитися зі своїми цілями".

"Для більшості компаній важко відмовитися від такого звичного інструменту, як бюджет. Проте, рано чи пізно вони будуть змушені переглянути свою діяльність і знайти краще рішення, адже напруга, пов'язана з умовами ведення сучасного бізнесу, продовжує зростати. Серед компаній, що взяли участь у дослідженні, Boston Scientific показали 62% зростання продажів, а також зростання передбачуваності у діяльності після того, як вони відмовилися від щорічного бюджету на користь 12-місячного гнучкого плану. Цей план щоквартально переглядався і змінювався відповідно до діяльності компанії".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua