НОВИНИ від 13.06.2006


Новий рекорд звільнень серед генеральних директорів

Загальна кількість звільнень серед генеральних директорів досягнула другий рік підряд (2005) досягає рекордного рівня. При цьому третина директорів звільняється через проблеми, пов'язані із діяльністю.

15,3% генеральних директорів серед 2500 найбільших компаній покинули свою роботу в 2005-му році. Цей показник на 4,1% більший, ніж у 2004-му році та в чотири рази більший за кількість звільнень, яку можна було спостерігати у 1995-му. Дані п'ятого щорічного дослідження звільнень генеральних директорів, проведене Booz Allen Hamilton, також вказують на критичне збільшення кількості керівників, звільнених через невдале виконання своїх обов'язків.

Третина звільнень, які відбулися у 2005-му році пов'язані безпосередньо із діяльністю (тобто, або невиконанням своїх обов'язків, або невмінням наладити ефективну співпрацю з радою директорів). Країною-рекордсменом, в якій кількість звільнень виявилася найвищою є Японія (19,8%), у Північній Америці цей показник складає 16,2%, а у Європі — 15,3%.

Лише половина (51%) генеральних директорів залишили свої посади за власним бажанням. Така висока пропорція звільнень із примусу вказує на те, що відбувається глобальна реформа керуючого складу компаній. Звільнення через неспроможність справитися зі своїми завданнями є найбільш розповсюдженими в Європі (42%). Цей самий показник у США складає 35% і в Японії — лише 12%.

"Ми вважаємо, що поточна кількість звільнень серед генеральних директорів є "новою нормою", — стверджують у Booz Allen Hamilton. — Будь-який сучасний генеральний директор прекрасно розуміє, що залишатиметься на посаді лише до того часу, поки його діяльність влаштовуватиме інвесторів".

Дослідження також показує, що в силу вступають нові практики найму генеральних директорів — зростає кількість керівників, які прийшли у компанію ззовні і вже мали відповідний досвід в інших компаніях.

Umesh Ramakrishnan, мисливець за головами Christian & Timbers стверджує, що дослідження висвітлює деякі дуже важливі тенденції: "Рада директорів на сьогодні фокусується на вправному керівництві, якості та результатах. Генеральні директори повинні повністю відповідати таким вимогам".

Дивитися повні результати >>

Ярослав Федорак, за інформацією Booz Allen Hamilton






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua