НОВИНИ від 16.06.2006


IFC надала кредит у розмірі 8 мільйонів доларів компанії "Савсервіс Центр", провідному постачальнику товарів широкого вжитку в Україні

Міжнародна фінансова корпорація (International Finance Corporation, IFC), інвестиційний підрозділ Групи Світового банку, що фінансує розвиток приватного сектора, надала кредит у розмірі 8 мільйонів доларів США ТзОВ «Савсервіс Центр», лідеру у постачанні товарів широкого вжитку в Україні.

«Савсервіс Центр» та його філія «Комора-С» використають кошти, надані IFC, для розширення складського та логістичного бізнесу. Це дозволить компанії підтримувати зростання обсягу операцій та постійно покращувати якість обслуговування клієнтів, а також реагувати на підвищення попиту на високоякісні складські приміщення поблизу Києва.

«Савсервіс Центр» досяг вагомих результатів з того часу, як його засновники започаткували свій бізнес у 1994-му році. Розпочавши з невеликого магазину у Києві, компанія зросла до одного з провідних постачальників товарів широкого вжитку в Україні. Значною мірою цей успіх пояснюється прагненням опановувати найкращі міжнародні практики ведення бізнесу та застосовувати їх у діяльності компанії. Підтримка українських компаній, що мають таке прагнення до розвитку, є важливою складовою стратегії IFC в Україні», — прокоментував Едвард Нассім (Edward Nassim), директор департаменту IFC у Центральній та Східній Європі.

«Подальше розширення діяльності «Савсервіс Центру» зробить вагомий внесок у розвиток сучасних дистрибуційних послуг в Україні. У свою чергу, це підтримає зростання сектору роздрібної торгівлі завдяки поліпшенню надходження споживчих товарів від постачальників до роздрібної мережі та зменшенню їх накладних витрат», — сказав Дімітріс Цицирагос (Dimitris Tsitsiragos), директор міжнародного департаменту IFC з промислового виробництва та послуг.

«Нині наявний обсяг складських приміщень у Києві не задовольняє попит на них, що стрімко зростає. Ми допоможемо виправити цей ринковий дисбаланс, спрямувавши частину кредиту IFC на модернізацію існуючих та відкриття нових сучасних складів. Водночас, ми продовжимо інвестувати у розвиток нашого митно-ліцензійного та логістичного бізнесу. Це посилить цінність послуг, які ми пропонуємо своїм клієнтам, та зміцнить позицію нашої компанії як лідера у секторі постачання товарів широкого вжитку в Україні», — зазначив Урфан Гулієв (Urfan Guliev), директор з інвестицій «Аснова Холдингу», компанії — засновника «Савсервіс Центру».

Додаткова інформація

ТзОВ «Савсервіс центр» — це група компаній, перша з яких була заснована у 1994 році, що є частиною «Аснова Холдингу». Крім «Савсервіс Центру», «Аснова Холдинг» володіє та управляє роздрібною мережею «ДЦ», однією з найбільших та розгалужених мереж в Україні для забезпечення товарами побутової хімії, засобами особистої гігієни, парфумерії та косметики. Більш детальна інформація на веб-сайті www.asnova.com

Міжнародна фінансова корпорація (International Finance Corporation, IFC) — інвестиційний підрозділ Групи Світового банку, що фінансує розвиток приватного сектора. Головний офіс IFC знаходиться у Вашингтоні, округ Колумбія. IFC координує свою діяльність з іншими інституціями Групи Світового банку, однак є юридично та фінансово незалежною установою. 178 країн-членів IFC надають свій акціонерний капітал та спільно визначають політику його використання.

Місія IFC — сприяти залученню інвестицій у приватний сектор країн, що розвиваються, а також країн з перехідною економікою для подолання бідності та підвищення рівня життя населення цих країн. IFC фінансує проекти у приватному секторі, мобілізує капітал на міжнародних фінансових ринках, допомагає країнам-клієнтам покращувати соціальні та екологічні умови, надає технічну допомогу і консультації урядам та приватним компаніям.

З часу створення у 1956 році і до кінця 2005 фінансового року, загальна сума фінансових зобов'язань IFC становила 49 мільярдів доларів США з власних коштів та 24 мільярди доларів США у вигляді синдикованих кредитів. За цей час IFC співпрацювала з 3319 компаніями у 140 країнах, що розвиваються. На кінець 2005 фінансового року портфель зобов'язань IFC становив 19,3 мільярда доларів США зі своїх власних коштів та 5,3 мільярда доларів США у вигляді синдикованих позик. Більш детальна інформація на веб-сайті www.ifc.org

Україна стала акціонером та членом IFC у 1993 році. Станом на 31 травня 2006 року IFC інвестувала 505 мільйонів доларів США у 26 проектів. У 2004-2005 роках IFC значно розширила свою інвестиційну програму в Україні, збільшивши суму своїх фінансових інвестицій в аграрний, фінансових та виробничий сектори економіки країни до 255 мільйонів доларів США. Починаючи з 1992 року, IFC також реалізує в Україні широку програму технічної допомоги, яка спочатку зосереджувалась на приватизації малих об'єктів, землі та об'єктів незавершеного будівництва. Нині програми, що реалізуються на кошти країн-донорів, пропонують консультації з корпоративного управління, лізингу та агробізнесу. IFC також спрямовує свою діяльність на удосконалення бізнесового середовища та сприяння зростанню малих і середніх підприємств.

За інформацією прес-релізу IFC






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua